15 oct. 2020 | 10:44

Se dau bani în plus pentru acești români. Cine primește salariu mărit cu 15% acum

Știri generale
Se dau bani în plus pentru acești români. Cine primește salariu mărit cu 15% acum
Se dau bani în plus pentru acești români. Cine primește salariu mărit cu 15% acum

Camera Deputaților a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede, printre altele, o nouă creștere salarială pentru bugetari. Agajații vor primi o majorare de 15%. Documentul merge acum la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Bani în plus pentru acești români: salariu mai mare cu 15%

Proiectul de lege vizat prevede o mărire a salariilor funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul Administrației Prezidențiale, Secretariatului General al Guvernului și din serviciile Parlamentului.

  • Proiectul modifică Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
  • S-au înregistrat 150 voturi pentru, 71 împotriva și 8 abțineri.

Conform textelor adoptate, „funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%”, astfel eliminându-se interdicția cumulului acestei măriri cu majorarea acordată pentru activitatea legislativă.

Foto: Mediafax

„Eliminarea discriminării la care au fost supuşi funcţionarii respectivi, având în vedere specificul şi unicitatea atribuţiilor şi activităţii desfăşurate şi ţinând cont de interdicţiile şi incompatibilităţile prevăzute de statute, precum şi de dispoziţiile Codului administrativ, restricţii care, pentru majoritatea categoriilor de personal, se reflectă în diferenţe salariale”, este motivarea amendamentelor.

„Funcţia publică parlamentară este o funcţie publică specifică de carieră, autonomă. Funcţionarii publici din cele 3 instituţii cu atribuţii unice, precum şi funcţionarii publici parlamentari, se bucură de stabilitate şi îşi desfăşoară activitatea cu respectarea principiilor legalităţii, imparţialităţii, obiectivităţii, al subordonării ierarhice, precum şi al neutralităţii politice”, mai este notat în raportul Comisiei pentru muncă la motivarea amendamentului.

Proiectul de lege mai prevede exceptarea instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională de la obligația publicării listei cu funcțiile din cadrul acestor entități cu datele referitoare la drepturile salariale.

Generația care își negociază cel mai bine salariul

Potrivit unui studiu ”Mercer” din 2019, cele mai mari salarii din țara noastră plătite specialiștilor sunt câștigate de generația tânără sau milenialii, adică persoanele care au între 25 și 34 de ani. Același studiu a descoperit că, pentru prima dată, Bucureștiul nu mai este orașul cu cele mai mari lefuri, ci Cluj-Napoca.

„Mai multă flexibilitate, mai multă customizare, mai multă posibilitate de a face lucrurile aşa cum îşi doresc ei şi totodată mult timp liber ca să-şi poată pune la punct şi alte hobby-uri din care de multe ori se întâmplă să iasă bani şi chiar bani frumoşi. Anul acesta am observat că şi aici au crescut salariile şi în special se datorează IT-ului”, a declarat Gabriela Nechita, specialist în resurse umane, pentru Știrile PRO TV.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Cum arată horoscopul lunii mai 2024. Fecioarele încep un nou capitol în viața lor
Click.ro
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Fraude la cumpărăturile online. Cum trebuie să ne protejăm datele
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Devine imposibil în România. Se interzice direct prin lege. S-a votat azi, 29 aprilie
Capital.ro
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai. Ce trebuie să știe românii care își așteaptă banii înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Craterul format pe o stradă din Slănic a început să se mărească. Se scufundă orașul?
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro