Se dau amenzi turiștilor care fac asta, în vacanță. Câți bani scoți din buzunar, dacă o comiți

Se dau amenzi turiștilor care fac asta, în vacanță. Câți bani scoți din buzunar, dacă o comiți
Se dau amenzi turiștilor care fac asta, în vacanță. Câți bani scoți din buzunar, dacă o comiți

Mai mulți turiști care hrăneau o ursoaică și puii acesteia, în zona Posada – Vidraru, au fost amendați de jandarmii din Argeș, care au fost sesizați, duminică, prin apel la 112 că în zona cu pricina se află mai mulți urși.

Turiști, sancționați pentru că au hrănit o ursoaică

Duminică, jandarmii argeșeni au fost alertați prin apel la 112 că mai mulți urși se află pe carosabil în zona Posada – Vidraru, județul Argeș. În scurt timp, aceștia s-au deplasat la locul indicat unde au descoperit mai mulți turiști care hrăneau animalele sălbatice.

Ursoaica și puii ei au fost îndepărtați în mediul natural, iar turiștilor li s-a aplicat o amendă în valoare de 500 de lei, conform art. 5, lit. t din Legea 21/2020, privind hrănirea animalelor sălbatice.

„Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar cei doi turişti au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. t pentru «hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepţia celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic» şi, respectiv, cu avertisment la HCL nr. 21/2020 (Arefu), art. 5 lit. u, pentru «fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanţă mai mică de 20 de m, precum şi apropierea de acestea»“, potrivit sursei menționate.

Recomandarea jandarmilor

De asemenea, sfatul jandarmilor pentru turiștii care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice este să nu intercţioneze cu acestea, dar mai ales să nu le hrănească.

Atenție, turiști! Nu hrăniți urșii
Atenție, turiști! Nu hrăniți urșii

Hrănirea urșilor poate avea consecințe mortale. De ce nu trebuie să le oferi mâncare niciodată? Ei bine, urșii sunt în pericol din cauza turiștilor care îi hrănesc și se apropie de ei pentru a face selfie-uri. Dacă la prima vedere acest comportament poate părea inofensiv, în realitate este extrem de periculos atât pentru om, cât și pentru animalul sălbatic.

„Animalele sălbatice ce învață oamenii reprezintă o sursa de hrană nu vor ezita se apropie de ei, în special în perioadele în care nu găsesc ușor de mâncare. Pierderea habitatului are și ea un rol important în apropierea urșilor de oameni. Animalele sunt forțate caute noi surse de hrană pentru a le înlocui pe cele distruse de oameni.

Există numeroase exemple de urși obișnuiți cu hrana primită de la turiști ce ajung cerșească printre mașini și intre în orașe“, notează digi-animalworld.tv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI