A întâlnit trei urși în pădure, dar a rămas șocat de ce făceau: totul părea un vis

Când vezi urși în apropiere, ar trebui să fugi. Mai ales când este vorba de puieți, aceștia, în mod inevitabil, sun însoțiți de un adult fioros.

Spre deosebire de România, în care urșii sunt măcelăriți cu bună știință, iar defrișajul masiv le-a forțat migrația către orașe, există țări care pun mare preț pe faună. În Finlanda, de exemplu, există o întreagă infrastructură creată doar pentru supravegherea animalelor sălbatice de la distanță, în condiții de deplină siguranță. 

Din interiorul unor cabine de supraveghere instalate în pădure, poți vedea urși, elani, lupi și nu numai. În cazul în cai ai o afinitate pentru urșii maronii, acești sunt ca la ei acasă în multe dintre pădurile finalndeze.

ursi joaca padure reactie

Povestea imortalizată în imaginile alăturate începe cu un profesor de educație fizică din Sotkamo, Finlanda. Acesta s-a specializat în imortalizarea vietăților sălbatice de aproximativ șapte ani. În această perioadă, a avut noroc să captureze câteva momente unice.

Puține momente fotografiate de profesorul Valtteri Mulkahainen se compară însă cu scena unor puieți de urs care păreau că dansează entuziasmați. Într-un set de circumstanțe care părea imortalizat în spatele blocului, cu niște copii, mai degrabă decât într-o pădure, autorul acestor fotografii a rămas profund impresionat de întreaga scenă.

”Puțuii se comportau ca niște copii mici. Se jucau și au început chiar și niște lupte prietenoase. Mă simțeam de parcă aș fi pe un loc de joacă în fața casei mele, unde copii fac năzbâtii. Atât de mult mi-au adus aminte de copii mici. La un moment dat, trei dintre ei s-au ridicat pe picioarele din spatele și au început să se împingă. Era de parcă dansează în cerc.”, a povestit Valtteri Mulkahainen.

Scena a fost capturată în apropierea orașului Martinselkonen, în Finlanda. Toate imaginile au fost realizate din interiorul unui adăpost aflat la vreo 50 de metri distanță de cei trei urși cărora li s-a alăturat mama ursoaiscă.

ursi joaca padure reactie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI