24 feb. 2020 | 06:30

A întâlnit trei urși în pădure, dar a rămas șocat de ce făceau: totul părea un vis

Știri generale
A întâlnit trei urși în pădure, dar a rămas șocat de ce făceau: totul părea un vis

Când vezi urși în apropiere, ar trebui să fugi. Mai ales când este vorba de puieți, aceștia, în mod inevitabil, sun însoțiți de un adult fioros.

Spre deosebire de România, în care urșii sunt măcelăriți cu bună știință, iar defrișajul masiv le-a forțat migrația către orașe, există țări care pun mare preț pe faună. În Finlanda, de exemplu, există o întreagă infrastructură creată doar pentru supravegherea animalelor sălbatice de la distanță, în condiții de deplină siguranță. 

Din interiorul unor cabine de supraveghere instalate în pădure, poți vedea urși, elani, lupi și nu numai. În cazul în cai ai o afinitate pentru urșii maronii, acești sunt ca la ei acasă în multe dintre pădurile finalndeze.

ursi joaca padure reactie

Povestea imortalizată în imaginile alăturate începe cu un profesor de educație fizică din Sotkamo, Finlanda. Acesta s-a specializat în imortalizarea vietăților sălbatice de aproximativ șapte ani. În această perioadă, a avut noroc să captureze câteva momente unice.

Puține momente fotografiate de profesorul Valtteri Mulkahainen se compară însă cu scena unor puieți de urs care păreau că dansează entuziasmați. Într-un set de circumstanțe care părea imortalizat în spatele blocului, cu niște copii, mai degrabă decât într-o pădure, autorul acestor fotografii a rămas profund impresionat de întreaga scenă.

”Puțuii se comportau ca niște copii mici. Se jucau și au început chiar și niște lupte prietenoase. Mă simțeam de parcă aș fi pe un loc de joacă în fața casei mele, unde copii fac năzbâtii. Atât de mult mi-au adus aminte de copii mici. La un moment dat, trei dintre ei s-au ridicat pe picioarele din spatele și au început să se împingă. Era de parcă dansează în cerc.”, a povestit Valtteri Mulkahainen.

Scena a fost capturată în apropierea orașului Martinselkonen, în Finlanda. Toate imaginile au fost realizate din interiorul unui adăpost aflat la vreo 50 de metri distanță de cei trei urși cărora li s-a alăturat mama ursoaiscă.

ursi joaca padure reactie

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
El este Tan, bărbatul de 60 de ani care deţine secretul tinereții fără bătrânețe: "S-a întâmplat natural, organic"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro