Este oficial! Toate școlile din Capitală sunt închise pe 31 mai. Iată cu ce ocazie

Este oficial! Toate școlile din Capitală sunt închise pe 31 mai. Iată cu ce ocazie
Toate școlile din Capitală sunt închise pe 31 mai

Toate școlile, grădinițele și liceele din Capitală vor fi închise, vineri, 31 mai 2019, cu oacazia vizitei Papei Francisc în România. De asemenea, joi, 30 mai, cursurile vor fi suspendate parțial în unitățile de învățământ aflate în zona traseului principal al Suveranului Pontif. Decizia a fost luată de Inspectoratul Școlar, în cadrul unui comandament organizat la Primăria Municipiului București (PMB).

Toate școlile din Capitală sunt închise pe 31 mai

Inițial, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a propus ca unitățile de învățământ să fie închise închise, pe 31 mai, doar pe traseul pe care se va deplasa Papa Francisc, dar și cele aflate pe o rază de 1-2 kilometri. Cel care a anunțat că toate școlile, liceele și grădinițele vor fi închise pe 31 mai și doar parțial pe 30 mai a fost directorul general al Inspectoratului Școlar.

„Ținând cont de recomandările Poliției, vă propunem ca pentru data de vineri (31 mai, n.r.) să suspendăm cursurile în toate școlile din București, iar joi (30 mai, n.r.) să fie suspendate parțial. Vom demara procedurile pentru suspendarea cursurilor total pentru data de vineri”, a declarat inspectorul școlar general, Ioana Neacșu, în cadrul comandamentului de la PMB.

„Poliția Capitalei va participa cu 2.000 de polițiști la vizita Papei. Suntem total pregătiți pentru această misiune”, a declarat Ciprian Miron, șeful Poliției Capitalei.

„La summitul de la Sibiu s-au închis școlile în tot orașul, timp de o săptămână și a fost o decizie foarte bună. (…) Cine spune că școlile trebuie închise parțial, nu știe care este intensitatea acestui eveniment”, a spus și primarul general, Gabriela Firea.

Vizita Papei Francisc în România se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie, sub genericul „Să mergem împreună!”