Mobilizare de amploare la Sibiu cu ocazia summitului UE: ce se întâmplă cu școlile și grădinițele

Mobilizare de amploare la Sibiu cu ocazia summitului UE: ce se întâmplă cu școlile și grădinițele
Sursa foto: oradesibiu.ro

Joia viitoare, pe 9 mai, Sibiul găzduiește un summit informal al liderilor europeni, la care vor fi prezenți înalți oficiali de la Bruxelles. Măsurile luate de autorități sunt fără precedent.

Sibiul se pregătește deja de summitul informal al șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană. România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, așa că această întâlnire e organizată în țara noastră.

Sibiul a fost ales ca loc de întâlnire, iar măsurile luate vizează toate grădinițele, școlile și creșele din Sibiu. Summitul va avea loc în clădirea Primăriei.

Ce măsuri au fost luate în Sibiu cu ocazia summitului UE

Săptămâna viitoare, adică între 6 și 9 mai, toate creșele, grădinițele, școlile și universitatea vor fi închise, potrivit edupedu.ro.

“Sunt unități de învățământ unde sunt instalate deja spitale de campanie, iar în unele școli sălile de sport sunt organizate ca dormitoare de campanie. Este fără precedent mobilizarea din orașul Sibiu. Sunt unități de învățământ unde sunt instalate deja spitale de campanie, iar în unele școli sălile de sport sunt organizate ca dormitoare de campanie”.
Constantin Dincă, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Reprezentantul ISJ Sibiu a adăugat că nici elevii de clasa a II-a nu vor veni la școală, chiar dacă e o perioadă dedicată Evaluării Naționale. Potrivit calendarului de examene, aceste teste sunt programate în zilele 7-10 mai 2019, dar ele vor fi amânate în tot județul.

“S-a făcut solicitare la Ministerul Educației pentru amânarea Evaluărilor Naționale de la clasa a II-a, de data asta pentru tot județul. Probele de evaluare vor fi susținute în săptămâna următoare summitului. Deci elevii de clasa a II-a din județul Sibiu vor susține Evaluarea Națională în săptămâna 13-17 mai, când se dă și Evaluarea la clasa a IV-a. La clasa a II-a vor fi alte subiecte decât cele susținute de elevi în calendarul normal”.
Constantin Dincă, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Ce se întâmplă la summitul informal al liderilor UE de la Sibiu

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană are loc pe 9 mai, la Sibiu. Oficialii europeni se vor aduna chiar în clădirea Primăriei din oraș.

Gazda evenimentului e chiar președintele Iohannis, în condițiile în care România încă deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

La Sibiu vor fi prezenți, între alții, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. De asemenea, vor veni și liderii țărilor UE, de la Angela Merkel și Emmanuel Macron până la premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

În aceeași zi, pe 9 mai, PSD pregătește un miting de amploare la Iași, la care așteaptă 40.000 de participanți. Social-democrații ar vrea, astfel, să deturneze atenția de la evenimentul de la Sibiu, care ar putea alimenta convingerile pro-europene, chiar înainte de alegerile europarlamentare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI