Schimbările de la WhatsApp pe care nu le știu utilizatorii. Ce funcții secrete există

Schimbările de la WhatsApp pe care nu le știu utilizatorii. Ce funcții secrete există

Whatsapp este cel mai popular serviciu de mesagerie din lume, cu o mulțime de funcții la îndemână. Dar unele dintre instrumentele și setările aplicației de chat sunt mai cunoscute decât altele. Iată patru despre care probabil nu știați.

Mesaje care dispar

WhatsApp vă permite să trimiteți mesaje care se autodistrug după o săptămână. Noua funcție șterge automat textele trimise persoanelor de contact sau grupurilor. Funcționează un pic ca mesajele Snapchat, sporindu-vă confidențialitatea prin eliminarea mesajelor potențial sensibile. Când activați mesajele care dispar, acestea dispar după șapte zile – deși mesajele trimise înainte de modificarea setărilor nu vor fi afectate.

Iată ce trebuie să faceți:

Deschideți chatul WhatsApp
Atingeți numele persoanei de contact
Atingeți Mesaje care dispar
Dacă vi se solicită, atingeți Continuare
Selectați Activat

O puteți dezactiva folosind aceeași metodă. Destinatarii pot primi în continuare mesajele înainte de a fi șterse, astfel încât sistemul nu este infailibil.

Opriți chitanțele citite

Chitanțele citite apar lângă un mesaj după ce un destinatar l-a văzut. Culoarea gri înseamnă că mesajul dvs. a fost trimis. Dacă nu doriți să trimiteți sau să primiți chitanțe citite, este un proces ușor să le opriți. Mai întâi, deschideți aplicația WhatsApp și selectați Setări, apoi Cont și apoi atingeți Confidențialitate. Derulați în jos și atingeți pentru a debifa caseta de lângă „Citiți chitanțele”, și le-ați dezactivat cu succes. Dacă dezactivați chitanțele citite, nu veți putea vedea chitanțele citite de la alte persoane.

Ascundeți ”ultima dată văzut”

În partea de sus a tuturor chaturilor WhatsApp, prietenii și familia vă pot vedea când ați fost ultima dată în aplicație. Ștampila „ultima dată văzut” indică ora și data la care ați navigat ultima dată prin mesajele dvs. Dacă preferați ca contactele dvs. să nu vă cunoască obiceiurile de mesagerie, puteți dezactiva ultima vizualizare din setări. Accesați contul și apoi atingeți Confidențialitate. Apoi îl puteți seta astfel încât ultima vizionare să fie vizibilă numai pentru persoanele de contact sau pentru nimeni.

Ce schimbari sunt la WhatsApp
Ce schimbari sunt la WhatsApp

Marcați mesajele utile

Unele mesaje WhatsApp sunt mai importante decât altele. Indiferent dacă este vorba despre adresa unei petreceri sau despre ora și data unui eveniment important, mesajele vitale pot merge în derivă pe fondul masei altor texte pe care le-ați primit. Din fericire, există un truc elegant pe care îl puteți folosi pentru a vă asigura că nu veți mai pierde niciodată un mesaj.

WhatsApp are o caracteristică de marcaj care vă permite să semnalizați mesaje importante. Le puteți găsi cu ușurință în secțiunea Mesaje cu stea a aplicației. Pentru a marca un text, țineți apăsat mesajul și apăsați pictograma stea din partea de sus a ecranului. Apoi, puteți accesa mesajul oricând din setările aplicației. Dacă le atingeți, acest fapt chiar vă aduce înapoi la acel punct exact din chat, astfel încât să puteți verifica chiar de ce și când mesajul a fost trimis.

În altă ordine de idei, iată cum să evitați noii termeni controversați introduși de WhatsApp pe 15 mai. Facebook se confruntă cu reacții adverse în SUA cu privire la planurile de a crea o versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani. Și China se pretinde a fi un lider mondial în tehnologia 6G, potrivit rapoartelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI