Anunț major pentru toți românii de la WhatsApp. Ce se va întâmpla pe 15 mai

Anunț major pentru toți românii de la WhatsApp. Ce se va întâmpla pe 15 mai
Anunț major pentru toți românii de la WhatsApp. Ce se va întâmpla pe 15 mai

Anunț major pentru toți românii care folosesc aplicația de mesagerie WhatsApp. Aplicația va începe să întrerupă din opțiuni, încet, încet pentru oamenii care nu vor face un lucru.

Anunț major pentru toți românii de la WhatsApp

WhatsApp va opri din opțiuni până când utilizatorul va accepta noile politici ale companiei Facebook, care deține WhatsApp. Fiecare utilizator trebuie să accepte noile condiții și politica de confidențialitate ale aplicației până pe 15 mai.

Dacă nu o faci, aplicația urmează să restricționeze accesul la WhatsApp până vei accepta noile condiții, potrivit unui anunț făcut de Facebook.

După data de 15 mai, va apărea constant un buton pe care trebuie să apeși ca să fii de acord cu condițiile impuse de Facebook. Vei vedea acest buton permanent când deschizi WhatsApp, iar dacă nu ești de acord cu noile condiții nu vei mai putea folosi WhatsApp, ci doar vei putea răspunde la mesaje sau apeluri.

În plus, nu vei mai putea distribui cuiva locația ta pe WhatsApp, dacă nu ești de acord cu termenii și condițiile impuse recent de Facebook. Chiar dacă nu le vei accepta, aplicația de mesagerie nu va șterge niciun cont.

Ce urmează să se întâmple

„După câteva săptămâni de limitare a funcționalității aplicației, nu vei mai putea primii telefoane sau notificări și WhatsApp nu va mai trimite mesaje sau telefoane care numarul tău” au precizat reprezentații companiei.

Așadar există două opțiuni: cei care acceptă condițiile și vor putea folosi în continuare aplicația, sau cei care nu accepta noii termeni și vor folosi WhatsApp doar pentru a răspunde la mesaje și apeluri.

Facebook de obicei își impune noile condiții și termene printr-un buton care are o singură opțiune: să accepți. Alternativa ar fi să închizi aplicația, lucru care nu e valabil și pentru WhatsApp.

„Nu există nicio schimbare privind schimbul de informații cu Facebook niciunde în lume.”, a spus Niamh Sweeney, directorul WhatsApp pentru politici publice în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

WhatsApp a anunțat că noile condiții sunt în special orientate către conturile de afaceri care folosesc aplicația.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI