De ce este WhatsApp aplicația favorită a interlopilor din România. Aceștia folosesc o opțiune ignorată de restul lumii

De ce este WhatsApp aplicația favorită a interlopilor din România. Aceștia folosesc o opțiune ignorată de restul lumii
WhatsApp, folosită special pentru apelurile pe internet

Telefoanele pot fi controlate cu ajutorul unor aplicații care le pot activa camera sau microfonul. Așadar cei care le folosesc sunt foarte atenți la acestea. Iată de ce este WhatsApp aplicația favorită a interlopilor.

WhatsApp aplicația favorită a interlopilor

WhatsApp este o aplicație de mesagerie utilizată în mai multe părți ale globului fiind o parte esențială a vieții de zi cu zi. Aplicația deținută de Facebook este cu ușurință unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie din lume.

A fost una dintre primele aplicații mobile care a oferit mesaje gratuite pe internet, astfel devenind foarte populară. În loc să trimită mesaje text folosind rețele de date celulare, unde se pot aplica taxe, WhatsApp se bazează în principal pe o conexiune Wi-Fi pentru a trimite și primi mesaje și apeluri gratuit.

De ce preferă interlopii aplicația WhatsApp

Potrivit businessinsider.com, WhatsApp este preferat de peste 2 miliarde de utilizatori pentru capacitatea sa de a eficientiza comunicațiile, indiferent de dispozitiv sau locație.

WhatsApp este nu numai simplu de utilizat, ci oferă și mai multe funcții și personalizări decât mesageria tradițională SMS – totul gratuit. Dar nu acesta este motivul pentru care WhatsApp este aplicația favorită a interlopilor. Aceștia o preferă pentru alt motiv. Prin intermediul acestei aplicații mesajele și telefoanele sunt criptate. Nu se poate asculta telefonul atunci când individul face un call prin WhatsApp. La fel se întâmplă și cu video call-urile.

Descrierea aplicației WhatsApp

Iată o scurtă descriere a principalelor caracteristici ale WhatsApp:

  • Apeluri vocale și video: Pe lângă apelurile vocale, WhatsApp oferă și apeluri video, inclusiv o funcție de grup, care permite până la opt participanți la un singur apel.
  • Mesagerie vocală: puteți înregistra și trimite mesaje vocale către chat-uri individuale sau chat-uri de grup.
  • Mesagerie securizată: WhatsApp folosește criptarea end-to-end, un standard de comunicație sigur în care numai persoanele care trimit mesaje pot citi mesajele.
  • Partajarea fotografiilor și a videoclipurilor: puteți trimite videoclipuri, fotografii și GIF-uri fără să vă faceți griji că imaginile dvs. vor fi pixelate sau nu vor putea fi descărcate, ceea ce se poate întâmpla uneori pe mesaje SMS între diferite platforme mobile și operatori wireless.
  • Partajarea documentelor: WhatsApp vă permite să trimiteți tot felul de documente, cum ar fi PDF-uri, foi de calcul și prezentări de diapozitive, fără a fi nevoie de e-mail sau de aplicații separate de partajare a documentelor.
  • Acces pe desktop: WhatsApp oferă o versiune desktop pentru Mac și PC. Afacere WhatsApp: contul de afaceri dedicat WhatsApp este conceput astfel încât antreprenorii să își poată prezenta produsele și să se conecteze cu clienții lor pe o platformă convenabilă și familiară.

WhatsApp – opțiunea de criptare

Pentru a verifica dacă un chat este criptat de la un capăt la altul, trebuie să urmezi următorii pași, potrivit faq.whatsapp.com:

Deschide chatul. Apăsați pe numele contactului pentru a deschide ecranul cu informații despre contact. Atingeți Criptare pentru a vizualiza codul QR și numărul de 60 de cifre. Această caracteristică este disponibilă numai pentru un contact într-un chat criptat de la un capăt la altul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI