Schimbări pentru călătoriile în Germania. E oficial, ce a anunțat MAE

Schimbări pentru călătoriile în Germania. E oficial, ce a anunțat MAE
Reguli de călătorie, Germania

Ministerul Afacerilor Externe a făcut marți precizări privind călătoriile în Germania. Ce modificări au intrat în vigoare în această țară, în contextul pandemiei de coronavirus?

Noi reguli de călătorie în Germania

Noi reguli vor fi introduse în Germania pentru cei care vor să călătorească în această țară. Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizările legate de schimbările introduse.

„Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile germane, este interzisă intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care s-au aflat anterior în așa-numitele «zone speciale de risc» – categoria 1 (state în care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) și în «zone speciale de risc» – categoria 2 (statele cu incidență ridicată). MAE amintește că România este inclusă în lista cu «zone de risc» (categoria 3)”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform informațiilor făcute publice de autoritățile din Germania, vor fi exceptate de la aceste reguli următoarele categorii de persoane.

  • cetățenii germani și membrii de familie ai acestora;
  • persoanele cu reședință sau drept de ședere în Republica Federală Germania;
  • transportatorii de mărfuri;
  • personalul medical;
  • persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
  • persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU;
  • anumite categorii de lucrători necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmând să fie stabilită la nivelul autorităților de land.

Testul negativ pentru Covid, obligatoriu

Conform comunicatului MAE, persoanele din aceste categorii trebuie să respecte anumite condiții pentru a intra pe teritoriul german. Testul negativ să fie efectuat cu 48 de ore înaintea sosirii. Să fie înregistrat online pe pagina de internet pusă la dispoziție de autoritățile germane și să efectueze o perioadă de carantină de zece zile. Aceasta poate fi suspendată doar după obținerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat începând cu a cincea zi de la sosirea în țără.

„Cu privire la transportul internațional de pasageri dinspre «zonele speciale de risc» (categoriile 1 și 2) sau care tranzitează aceste zone către Republica Federală Germania, în contextul noilor măsuri, transportatorii pot îmbarca numai persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior și cu respectarea condițiilor de intrare pe teritoriul german (menționate mai sus). De asemenea, începând cu data de 14 februarie 2021, ca urmare a includerii regiunii Tirol din Republica Austria și a Republicii Cehe în categoria «zonelor speciale de risc» cu noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2, a fost decisă introducerea de controale temporare la frontierele comune cu aceste state pentru a asigura implementarea sistematică a restricțiilor de călătorie aferente noii clasificări”, se mai arată în comunicatul MAE.

În ce priveste tranzitarea teritoriului german, autoritățile anunță că se vor respecta aceleași reguli și excepții. Tranzitul este permis persoanelor care se încadrează într-una din excepțiile stabilite, cu obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul țării dovada unui test negativ pentru Covid-19, efectuat în ultimele 48 de ore. De asemenea, se impune și înregistrarea prealabilă a călătoriei pe site-ul pus la dispoziție de autorități.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI