Angela Merkel, anunț pentru sute de mii de români. Ce se întâmplă acum în Germania

Angela Merkel, anunț pentru sute de mii de români. Ce se întâmplă acum în Germania
Cancelarul german Angela Merkel ia decizii drastice

Cancelarul german Angela Merkel și cei 16 guvernatori ai țării au decis miercuri să extindă în mare măsură lockdown-ul. Măsura va fi activă până în 7 martie. Această măsură vine pe fondul îngrijorării că noile variante de virus ar putea inversa un declin în noile cazuri confirmate.

Cancelarul german Angela Merkel ia decizii drastice

Conform acordului lor, spune Cancelarul german Angela Merkel, multe aspecte ale blocării actuale vor fi prelungite. Oficialul spune că vor fi făcute câteva excepții, inclusiv permiterea coafurilor să-și redeschidă afacerea pe 1 martie, deși cu reglementări stricte de igienă. Măsura existentă trebuia să expire pe pe 14 februarie.

Al doilea lockdown din Germania a început în noiembrie și a fost prelungit și întărit înainte de Crăciun, din cauza îngrijorării că numărul pacienților cu COVID-19 ar putea copleși spitalele. Odată cu extinderea, barurile, restaurantele și majoritatea magazinelor vor rămâne închise, printre altele.

Ieri, pe 10 februarie, Institutul german Robert Koch a raportat că țara a înregistrat 8.072 de cazuri noi de virus și 813 decese în 24 de ore. În total, Germania a înregistrat peste 63.000 de decese confirmate  în timpul pandemiei.

Numărul săptămânal de noi infecții a scăzut la 68 la 100.000 de locuitori. Scopul guvernului a fost de a împinge numărul sub 50 pentru a permite urmărirea fiabilă a contactelor. A atins punctul culminant la aproape 200 chiar înainte de Crăciun.

Cancelarul german Angela Merkel, conform EURONEWS, a menționat că rata infecției a scăzut de la 110, puțin peste două săptămâni, și a adăugat că ținta cheie a guvernului este „la vedere”. „Putem fi foarte mulțumiți„, a spus Merkel.

Acesta a fost modul de a mulțumi celor care au contribuit la reducerea numărului respectând regulile de blocare și abținându-se de la călătorii și contacte inutile.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat însă că noile variante de virusuri prezintă riscul unui „al treilea val”. Cancelarul a spus că ar putea fi prevenit doar dacă autoritățile ar putea să urmărească toate cazurile noi.

Redeschiderea școlilor, un subiect sensibil și în Germania

Redeschiderea școlilor a fost un punct major de dispută între guvernele federale și guvernele de stat. Mai mulți guvernatori au pledat pentru redeschiderea grădinițelor și a școlilor elementare mai întâi, pentru a scuti părinții de povara școlii la domiciliu și pentru a se asigura că copiii defavorizați nu rămân în urmă.

În Germania, guvernele de stat au puteri extinse, inclusiv autoritate asupra educației. Cu toate acestea, personalul medical tensionat al țării a cerut extinderea lockdown-ului în forma sa actuală strictă.

Cancelarul german Angela Merkel și guvernatorii au convenit că statele vor putea deschide treptat școlile. SIngura condiție este să existe măsuri de igienă pentru a reduce răspândirea virusului.

Cancelarul spune că Guvernul analizează posibilitatea de a oferi vaccinuri mai devreme personalului din grădiniță și profesorilor din școala primară.

Înaintea ședinței, șeful Asociației Interdisciplinare Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, sau DIVI, a avertizat că redeschiderea școlilor și grădinițelor va duce la reapariția infecțiilor cu virusuri.

”Din păcate, școlile și grădinițele sunt locuri în care virusul este transmis. Copiii îl transportă în familii, iar majoritatea profesorilor nu sunt vaccinați. Ca medic de terapie intensivă, vă spun, prin urmare: acest lucru este iresponsabil.”, a declarat președintele DIVI, Gernot Marx, pentru cotidianul Rheinische Post.

Merkel a declarat că va avea o nouă întâlnire cu guvernatorii pe 3 martie pentru a reevalua din nou măsurile de blocare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI