MAE, recomandare pentru români. Ce se întâmplă cu deplasările în străinătate

MAE, recomandare pentru români. Ce se întâmplă cu deplasările în străinătate
MAE, recomandare pentru români. Ce se întâmplă cu deplasările în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor să analizeze bine oportunitatea deplasărilor în străinătate, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce recomandă Ministerul Afacerilor Externe

″În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale”, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Ce ne reamintește Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, printre măsurile adoptate de autorități se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a liste țărilor/zonelor cu un risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective.

“Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/ zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/ dinspre statele/ zonele respective pot fi anulate. MAE recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale”, precizează sursa citată.

Alte recomandări ale MAE

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19), precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru Europa: http://www.mae.ro/node/51880 şi Atenţionări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni: http://www.mae.ro/node/51982, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

Părinți cu copilul de mână
MAE, recomandare pentru români. Ce se întâmplă cu deplasările în străinătate

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI