Vești proaste pentru mii de români. Germania a făcut anunțul oficial: se întâmplă de azi, 11 ianuarie

Vești proaste pentru mii de români. Germania a făcut anunțul oficial: se întâmplă de azi, 11 ianuarie
Germania, vești pentru români. Anunțul oficial al MAE. Obligațiile intră în vigoare de azi, 11 ianuarie 2021

Germania a anunțat modificarea condițiilor de intrare în teritoriul său pentru cetățenii români. Începând cu 11 ianuarie 2021, toate persoanele care merg în acest teritoriu trebuie să aibă test COVID-19 negativ și să stea în carantină. Testele pot fi făcute și la destinație.

Germania, măsuri mai drastice pentru cetățenii care vin din zonele de risc. Românii se încadrează. Din 11 ianuarie trebuie să aducă test negativ COVID-19

Germania a prelungit măsurile de combatere a pandemiei în noiembrie până în ianuarie. Angela Merkel explica atunci cetățenilor că trebuie să îndure restricțiile pentru o ameliorare a situației. „Dar, așa cum oamenii au luptat să depășească atâtea probleme majore în istoria umanității, și noi, fiecare dintre noi, putem contribui la înfrângerea acestei pandemii”, completa cancelarul german.

„Nu strică niciodată să subliniem: combaterea pandemiei nu înseamnă să alegi, sănătate ori economie, sănătate ori educație. Să gândești lucrurile în acest fel este o neînțelegere răspândită. Vrem să le salvăm pe ambele: sănătate și economie, sănătate și educație, sănătate și cultură”, a mai spus oficialul.

Astăzi, aflăm că strictețea s-a ascuțit. Începând cu data de 11 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele de risc, România fiind inclusă pe această listă, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus ori să facă un altfel de test în Germania.

În cazul efectuării testului anterior în Republica Federală Germania, proba trebuie să fie făcută cu maximum 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul german. De asemenea, certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Respectarea obligațiilor va fi verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale

Oficialii reamintesc că persoanele care sosesc în Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate în vederea autoizolării pentru o perioadă de 10 zile de la sosire. Respectarea regulilor în ceea ce privește carantina este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale. Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de 10 zile doar dacă este efectuat un al doilea test, din ziua 5 încolo, după intrarea în Germania, și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu SARS-CoV-2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI