Pentru cei care vor să petreacă cel puțin un weekend altfel, există un loc spectaculos, Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac. Dar, conform organizatorilor, vor fi ceva schimbări. Citește mai departe și află ce pregătesc organizatorii în acest an.
În această iarnă, hotelul își asșteaptă turiștii la cea de a 16 ediție, iar ceea ce pregătesc organizatorii pentru sezonul 2023-2024 pare a fi dincolo de așteptări.
Conform informațiilor, tematica de anul acesta poartă numele de ”Art&Ice” (Artă și Gheață), și își propune să atragă peste 2.000 de turiști care să petreacă aici între 4 și 7 zile.
”Anul acesta avem un target de 2.000 de persoane – turiști care s petreacă între 4 și 7 zile în România și să viziteze, prin diferite programe și circuite, cele mai importante destinații și obiective turistice din țară.
Se poate ajunge la Hotelul de Gheață prin zboruri spre aeroporturile din București, Brașov, Sibiu și Cluj, de unde oaspeții sunt preluați, pentru o experiență de neuitat în România.
Pentru acest sezon am ales o temă foarte generoasă, anume „ART & ICE” – tema care permite fiecărui vizitator să se conecteze cu această temă, având în vedere că arta se reflectă în diferite forme, în fiecare dintre noi”, spune Arnold Klingeis, unul din organizatori.
Construit în căldarea glacială de la Bâlea, acest loc spectaculos a intrat în antenția unor publicații internaționale, candidând, conform familiei Klingeis, ”într-un top mondial al celor mai interesante și recomandate destinații de vacanță, în sezonul de iarnă 2023-2024.”
”Este o deosebită onoare să reprezentăm România, fiind nominalizați în cotidianul The Standard”, într-un top mondial al celor mai interesante și recomandate destinații de vacanță, în sezonul de iarnă 2023-2024.
Cu siguranță, jurnaliștii britanici au cercetat piața mondială cu, probabil, milioane de oferte turistice din întreaga lume, și au ajuns la concluzia ca Hotelul de Gheață este reprezintativ pentru trendul mondial, oferind o experiență unică și în comparație cu alte hoteluri de gheață”, a explicat Arnold Klingeis, inițiatorul proiectului.
În ceea ce privesc noile schimbări, organizatorii vorbesc de noi inovații în modul în care va fi construit.
Citește și: Hotelul de gheață, dat în folosință: ce se întâmplă la Igloo Village
Concret este vorba despre tehnologia folosită pentru construcția celebrului hotel din gheață, iar Arnold Klingeis a explicat despre ce este vorba:
”Ca noutate absolută, am decis – și din cauza schimbărilor climatice care au creat dificultăți un ultimii ani, în procesul de construire a hotelului – să investim într-o tehnologie nouă, care permite construirea hotelului mai repede, utilizând baloane speciale, umflate cu presiune, peste care se toarnă cu un tun de zăpadă strat peste strat, până când zidurile au dimensiunea dorită.
Și procesul de înghețare este unul foarte rapid, care funcționează deja perfect, la doar -5 grade Celsius, și nu este nevoie de zăpadă. Tunul de zăpadă se alimentează cu apa din Lacul Balea. În mulți ani anteriori, lipsa de zăpadă a fost cea mai mare problemă care oprea lucrările zile în șir, iar prin noua tehnologie rezolvăm această problemă”, a explicat Arnold Klingeis.
Pentru cei care nu au mai fost aici, mai trebuie precizat că locurile de cazare sunt în zona de IceHotel, la rece, precum și în zone calde, în interiorul Cabanei Bâlea Lac, dar inclusiv cei cazați în cabană vor beneficia de o cină spectaculoasă în Restaurantul de Gheață, hotelul deschizându-și porțile cu puțin timp înainte de Crăciun.
Prețurile pentru o cameră pleacă de la 100 de euro pe noapte, iar temperatura camerei variază între 0 și – 2 grade. Camera conține o tavă pentru bagaje, o lampă cu întrerupător și un pat de 2 m ideal pentru 2 persoane. Ușile sunt formate din două perdele care pot fi trase și care delimitează zona dintre cameră și restaurant, după cum este descris pe site-ul hotelului.