Schimbări la Evaluarea Națională și Bacalaureat? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul zilei pentru toți elevii

Schimbări la Evaluarea Națională și Bacalaureat? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul zilei pentru toți elevii
Schimbari la Evaluarea Nationala si Bacalaureat

Vești bune pentru elevii români. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu tocmai a făcut anunțul zilei. Ce se va întâmpla cu cele mai importante examene din sistemul de învățământ. Ce schimbări vor avea loc la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Schimbări la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu atrage atenția asupra schimbărilor pe care sistemul de învățământ trebuie să le sufere în urma pandemiei de coronavirus. Ministrul susține vehement ca elevii să fie evaluați luând în considerare contextul pandemic în care ne aflăm, care a afectat serios sistemul de învățare, prin obligarea școlarilor și a studenților de a susține cursuri online.

Sorin Cîmpeanu a atras atenția asupra celor mai importante examene din viața unui elev, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, despre care ministrul Educației insistă să se desfășoare în acord cu procesul de predare-învățare care a suferit anumite influențe de-a lungul pandemiei de coronavirus.

„Dacă nu recunoaştem că acest an a fost altfel decât ceilalţi ani, înseamnă că negăm realitatea. Am păstrat datele de examen, am păstrat prezenţa fizică la examen, nu putem să le cerem elevilor să fie verificaţi ca şi cum procesul de predare-învăţare n-ar fi suferit nicio influenţă pe parcursul pandemiei”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, în urmă cu doar câteva zile.

Ce se va întâmpla cu școala dacă va veni al treilea val pandemic în România

Ministrul Educației susține că, în cazul în care România ar putea intra în al treilea val pandemic de coronavirus, grădinițele, școlile și toate instituțiile de învățământ ar putea fi ultimele care se închid. Explicația este una foarte simplă. Sorin Cîmpeanu spune că rata de infectare din școli este mult mai mică decât cifrele la nivel național.

Conform unei decizii luate acum două săptămâni, toate instituțiile de învățământ din țară vor intra în scenarii diferite, în funcție de numărul de infectări, dar și de focarele ce se vor crea. Până la data de 27 februarie 2021, circa 70.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost vaccinați împotriva noului coronavirus.

„Îmi place să cred că vom respecta un principiu simplu: școlile se închid ultimele și școlile se deschid primele. Deci ne-am exprimat speranța, încă suntem cu rata de infectare în școli mult sub rata de infectare a populației generale și avem desigur și această măsură a introducerii focarelor în rata de infectare după care vor lucra școlile.

Şcolile vor intra în scenariu în funcție de o rată de infectare care să includă și focarele. Am luat acum aproape două săptămâni această decizie la nivelul Guvernului urmând să fie aplicat în două săptămâni”, a dezvăluit ministrul Educației în cadrul unei emisiuni, la Antena 3.