05 iul. 2022 | 08:56

Schimbarea majoră la WhatsApp. A fost dorită de zeci de milioane de utilizatori

Diverse
Schimbarea majoră la WhatsApp. A fost dorită de zeci de milioane de utilizatori
În curând, mai multe caracteristici și actualizări

Schimbarea majoră la WhatsApp. Gigantul WhatsApp a anunțat, încă de anul trecut, noi funcții și actualizări ce vor fi lansate în 2022. Am putea spune că este o schimbare majoră la WhatsApp. Multe dintre aceste funcții, precum „stealth” erau necesare. De altfel, „stealth”, una dintre aceste noi funcții, a fost dorită de zeci de milioane de utilizatori. În cele ce urmează trecem în revistă toate acestei noi funcții și actualizări.

Schimbarea majoră la WhatsApp. Noi funcții care vor apărea, inclusiv „modul invizibil”

În 2009, doi foști angajați ai Yahoo!, Brian Acton și Jan Koum, au lansat WhatsApp ca serviciu de chat individual. Astăzi, aplicația este mult mai mult decât atât, datorită interfeței sale și a actualizărilor regulate la care este supusă. Dar, înainte de a ajunge la actualizările WhatsApp din 2022, să aruncăm o privire asupra unora dintre cele anterioare.

Multe schimbări în aplicație au fost atribuite achiziționării acesteia de către Meta în 2014. Astfel, odată cu îmbunătățirea ușurinței de utilizare, WhatsApp a devenit unul dintre cele mai rapide mijloace pentru a păstra legătura cu cei dragi prin chat-uri și apeluri video și audio, precum și pentru a atrage publicul și a accelera vânzările prin funcții precum WhatsApp Business.

Alte actualizări aduse aplicației includ WhatsApp Web, lansat în 2015, și criptarea end-to-end, autocolantele, apelurile de grup și plățile UPI introduse până în 2018. În plus, în august 2021, compania a lansat opțiunea „View Once”, care a făcut ca chat-urile să dispară după ce au fost deschise. Cu aceasta, utilizatorii puteau trimite fotografii, fără a se îngrijora că acestea ocupă spațiu în telefon. De asemenea, a îmbunătățit confidențialitatea utilizatorilor.

Acum vom trece în revistă câteva din noile funcții WhatsApp introduse în 2022.

Îmbunătățire mesajelor vocale

În 2013 erau introduse mesajele vocale. Așa se face că, schimbul de note vocale a devenit un proces rapid și ușor. Cu această funcție utilizatorii erau ajutați să trimită mesaje vocale. Funcția, concepută simplu, îi ajută pe utilizatori să împărtășească conversații mai intim, sub forma unei note vocale.

Într-un blog din 30 martie 2022, WhatsApp a raportat că utilizatorii săi împărtășesc în medie 7 miliarde de mesaje vocale. Toate mesajele unt protejate și păstrate private cu ajutorul unui sistem de criptare end-to-end-encryption.

Aplicația de mesagerie a lansat noi caracteristici în martie 2022 pentru a îmbunătăți experiența mesajelor vocale WhatsApp. Printre acestea se numără:

  • Redare în afara chat-ului: Vă ajută să auziți un mesaj vocal în afara chat-ului, în timp ce citiți și răspundeți la alte mesaje sau faceți mai multe sarcini pe smartphone-ul dvs.
  • Pauză/reînceperea înregistrării: Puteți pune pe pauză înregistrarea mesajului vocal pentru, de exemplu, a vă aduna gândurile sau pentru a scăpa de distrageri și a relua înregistrarea odată ce sunteți gata.
  • Vizualizarea formei de undă: Afișează o reprezentare vizuală a sunetului, pe mesajul vocal, pentru a indica faptul că înregistrarea este în curs.
  • Previzualizare a schiței: Vă puteți asculta mesajele vocale înainte de a le trimite celor dragi sau clienților dumneavoastră.
  • Reproducție de reținut: În cazul în care apăsați pauză în timp ce ascultați un mesaj vocal într-un chat, această funcție vă permite să reluați de unde ați rămas.
  • Redare rapidă a mesajelor redirecționate: Funcția vă permite să măriți viteza de redare a mesajelor vocale obișnuite și redirecționate la 1,5x sau 2x, pentru a le asculta mai repede.

 

„Modul invizibil”, schimbarea majoră la WhatsApp

Potrivit site-ului de specialitate WABetaInfo, există cel puțin cinci schimbări importante care și-au făcut simțită prezența în ultima săptămână în rândul tesatorilor beta, inclusiv posibilitatea de a vă ascunde statutul online de toate contactele.

Acest „mod invizibil”se pare că este schimbarea majoră la WhatsApp, și una dintre cele mai solicitate funcții. În prezent, aplicația le permite utilizatorilor să specifice cine poate vedea când au fost activi ultima dată în aplicație.

O actualizare viitoare le va permite utilizatorilor să seteze notificarea online pentru a fi aceeași cu cea a ultimei afișări.

„Pot exista diferite motive pentru care oamenii doresc să folosească WhatsApp în modul invizibil: de exemplu, unii utilizatori doresc să folosească WhatsApp fără a fi deranjați de alte persoane sau se simt urmăriți de cineva”, a declarat WABetaInfo.

Extinderea limitei de timp pentru ștergerea mesajelor pentru utilizatorii Android

WhatsApp lansează în prezent o funcție pentru beta testerii de pe dispozitivele Android (v2.22.15.8) care le va permite acestora să extindă timpul disponibil pentru ștergerea mesajelor pentru toți participanții la o discuție.

În prezent, timpul de ștergere a mesajelor pentru toți este setat la puțin peste o oră. Noua setare va extinde acest timp la 60 de ore.

Editarea mesajelor text

Posibilitatea de a edita mesaje este în prezent în curs de dezvoltare. Prima dată a fost anunțată și ulterior abandonată în urmă cu aproximativ cinci ani. În prezent, nu există nicio modalitate de a modifica conținutul mesajelor trimise pe WhatsApp.

Se presupune că o actualizare viitoare va permite utilizatorilor să facă modificări. Domeniul de aplicare și flexibilitatea completă a acestor modificări, dacă există limite de timp, nu sunt încă cunoscute, dar funcția este marcată ca fiind în curs de dezvoltare.

Printre funcțiile anterioare care au fost anunțate pentru WhatsApp se numără:

  • Permiterea utilizatorilor să părăsească grupurile în liniște, fără a anunța ceilalți participanți
  • WhatsApp Premium pentru companii, inclusiv noi instrumente pentru urmărirea reclamelor.
  • Alinierea WhatsApp Desktop cu funcțiile mobile, inclusiv stabilirea profilurilor, crearea de comenzi, etc.
  • O mai bună integrare între platforme, cum ar fi permiterea utilizatorilor să mute chat-urile și istoricul de pe Android pe iOS

 

Aceste schimbări se adaugă noilor modificări legate de confidențialitate anunțate de Meta în ultimele săptămâni. Will Cathcart, șeful departamentului WhatsApp al Meta, a anunțat pe Twitter noile caracteristici ale apelurilor de grup. Acesta spune că platforma va include posibilitatea de a pune pe mute și de a trimite mesaje anumitor persoane, chiar dacă nu sunteți cel care a efectuat apelul.

Cathcart a spus că platforma are, de asemenea, un nou indicator care arată când mai multe persoane se alătură apelurilor mari. Utilizatorii pot selecta persoana pe care doresc să o pună în surdină sau să îi trimită un mesaj într-un apel de grup pentru a vedea opțiunile.

Modificările au fost implementate pentru utilizatorii de Android și iOS în cea mai recentă versiune a aplicației. Noile funcții de confidențialitate și de apeluri de grup urmează să fie implementate treptat pentru utilizatori în următoarele luni.

Mai multe caracteristici și actualizări

WhatsApp dorește să introducă mai multe funcții și actualizări pentru a simplifica experiența utilizatorilor. Deși data de lansare nu a fost încă confirmată, este posibil ca aceste caracteristici să debuteze în 2022.

Pentru utilizatorii iOS, aplicația le va permite să vadă fotografiile de profil ale persoanelor și grupurilor în notificările WhatsApp. În timp ce această funcție se află în faza de testare, ea va fi lansată în curând și pentru ceilalți.

WhatsApp plănuiește să refacă designul interfeței sale care spune cu cine partajați conținut media. Aceasta le va permite utilizatorilor să aleagă noi destinatari înainte de a trimite fișiere media.

De asemenea, veți putea partaja o imagine, un videoclip sau un GIF în statusul dumneavoastră, precum și în chat-uri. O funcție care ar putea fi introdusă în acest an și pe mai multe dispozitive ar permite utilizatorilor să se deconecteze de pe conturile lor WhatsApp, similar cu Facebook sau Instagram.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Tunelul faimos din România care va fi readus la viață. A fost construit de Anghel Saligny și a avut un rol important timp de aproape 100 de ani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
O rețetă perfectă de murături. Secretele lui Cătălin Scărlătescu
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Regulă nouă pentru toți șoferii din trafic! Se aplică de duminică, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
INTERZIS TOTAL de SF. DUMITRU! E MARE PĂCAT AZI, 26 Octombrie
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro