Scene tulburătoare în Prahova. Mai mulți bărbați au dansat pe manele cu scheletul unei femei din cimitir

Scene tulburătoare în Prahova. Mai mulți bărbați au dansat pe manele cu scheletul unei femei din cimitir
Scene macabre in cimitirul Ciorani, Prahova

Scene tulburătoare au avut loc într-un cimitir din Prahova, unde mai mulți bărbați au dansat pe manele cu scheletul unei femei. Mai mulți bărbați din comuna Ciorani care au deshumat trupul unei femei din cimitirul localității, au găsit de cuviință să se distreze pe ritmuri de manele și chiar să mimeze scene de dans cu scheletul acesteia.

Mai mulți bărbați s-au filmat dansând pe manele alături de cadavrul unei femei. Unde au avut loc scenele macabre

Mai mulți bărbați s-au filmat în cimitirul din Ciorani dansând pe ritmuri de manele alături de cadavrul unei femei. Ca să se asigure că află cât mai multă lume de isprava lor unică, unul dintre participanți a urcat videoclipul pe o platformă de socializare.

„Având în vedere apariția pe o rețea de socializare a unui clip video ce ilustrează doi bărbați care sunt filmați langă osemintele unei femei, compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova este abilitat să comunice următoarele:

S-a săvârșit infracțiunea de profanare de morminte

În cauză, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ciorani s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost depistate, la acest moment, fiind efectuate cercetări, în vederea clarificării situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a anunțat IPJ Prahova, potrivit observatorulph.ro.

Locuitorii cărei țări își scot anual morții din morminte

Pe de altă parte, în fiecare lună de august, comunitatea Torja din Panggala, Indonezia, are un ritual prin care onorează spiritele strămoşilor decedaţi. Astfel, familiile scot morţii din morminte, îi curăţa şi le îmbrăcă trupurile. În plus, vorbesc cu ei, îi îmbrăţişează şi chiar le aprind ţigări. Ritualul morţii de la Toraja este considerat cea mai mare sărbătoare a vieţii de către către membrii comunităţii Torja. Aceștia cred că legătura dintre viaţă şi moarte este infinită, scrie DailyMail.

Curăţarea mormintelor rudelor decedate şi schimbarea hainelor cadavrelor este văzută ca o a doua înmormântare a lor care sărbătoreşte viaţa. Familiile din zonă îi mumifică adesea pe cei care decedează şi îi ţin în casă luni întregi, uneori chiar ani, timp în care se pregătesc pentru înmormântare şi despărţirea de aceştia.

Morții sunt mai întâi mumificați

Tradiţia este una înpământenită în cultura poporului Toraja, chiar dacă aceștia sunt de fapt o comunitate creştină într-o ţară cu majoritate musulmană. Atunci când cineva decedează, famililia îi pune trupul timp de câteva luni, uneori chiar ani, în casele lor sau într-un „Tongkonan”, care este o clădire specifică destinată să găzduiască pe cei decedați.

„Oamenii Toraja cred că spiritul morţilor trăieşte printre noi, ne caută şi ne binecuvântează”, a spus conducătorul comunităţii Torajan, Eric Crystal Rante Allo.