Scene incredibile în Neamț. Un bărbat a fost încătuşat fiindcă nu purta masca de protecţie şi a creat un adevărat scandal

Scene incredibile în Neamț. Un bărbat a fost încătuşat fiindcă nu purta masca de protecţie şi a creat un adevărat scandal
Un bărbat a fost încătuşat fiindcă nu purta masca de protecţie

Un bărbat din Piatra Neamț a fost pus la pământ și încătușat de polițiștii locali. Acesta nu purta masca de protecție obligatorie, iar mai mult, făcea scandal în fața unui magazin din centrul orașului.

Încătușat de polițiștii locali

Totul acțiunea s-a desfășurat pe strada Dimitrie Leonida din Piatra Neamț, ieri după amiază, 13 aprilie. Bărbatul a mers la un magazin pentru a face cumpărături, însă fără a purta masca de protecție. Atunci angajații magazinului l-au rugat să poarte masca, a început să facă scandal.

Polițiștii locali i-au explicat frumos bărbatului că este obligat să poarte masca de protecție în magazin, însă a fost recalcitrant chiar și cu ei. Din acest motiv, polițiștii au decis să-l încătușeze. Bărbatul nu a renunțat ușor, a purtat o luptă cu oamenii legii pe stradă timp de câteva minute, timp în care s-a îmbrâncit cu mai mulți polițiști.

„Polițiștii locali din patrula de ordine publică, aflați în serviciu în data de 13.04.2021, în jurul orei 16.40, pe str. Dimitrie  Leonida din Piatra Neamț, s-au autosesizat cu privire la prezența unui bărbat, în zona sus menționată, care nu purta mască de protecție și care tulbura liniștea și ordinea publică.

Persoana în cauză, se pare în stare de ebrietate, a refuzat să se legitimeze, adresând injurii și agresînd fizic echipajul Poliției Locale Piatra Neamț. A fost solicitată patrula de intervenție care, la rândul său a fost agresată fizic.

Bărbatul a fost încătușat și condus la sediul Poliției Locale Piatra Neamț, de unde, în urma identificării, a fost condus la Poliția Municipiului Piatra Neamț în vederea dispunerii de către organele de cercetare penală, a măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Piatra Neamț.

Ofițer în rezervă MApN, încătușat pentru nepurtarea măștii

Un bărbat ce pretindea că este ofițer de rezervă MApN a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei pentru că nu purta mască. După verificări, oamenii legii au aflat că nu figurează ca ofițer în rezervă în evidențele Ministerului Apărării Naționale, cu toate că așa a pretins.

Bărbatul în vârstă a fost pus la pământ pentru că nu purta mască și le-a întors spatele oamenilor legii. Acesta a participat la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii, unde nu a purtat masca de protecție. Jandarmii au încercat să îl legitimeze, însă acesta le-a întors spatele și a plecat, moment în care oamenii legii au acționat.

Bărbatul a fost dus la Secția 17 de Poliție. Acesta a spus că va depune plângere penală pentru tentativă de omor. De asemenea, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a precizat că a fost dispus un control pentru a verifica dacă acțiunile jandarmilor au fost conform legii.