Diana Șoșoacă, necruțătoare după tragedia de la Victor Babeș. Ce plângere penală a făcut senatoarea

Diana Șoșoacă, necruțătoare după tragedia de la Victor Babeș. Ce plângere penală a făcut senatoarea
Diana Șoșoacă: ”Eu aştept o demisie”

O nouă dramă a avut loc la unul din spitalele românești. Ieri, la spitalul ”Victor Babeș”, în urma unei defecțiuni la tirul de terapie intensivă, trei pacienți au decedat. Primele informații vorbesc despre o defecțiune a sistemului de ventilare. Reacțiile din spațiul public au apărut imediat. Și în acest caz Diana Șoșoacă a reacționat dur, acuzând autoritățile pentru cele întâmplate, și mai ales pe Raed Arafat.

Diana Șoșoacă îl acuză pe Raed Arafat de drama de la ”Victor Babeș”

În urma unei defecțiuni tehnice, cel puțin așa spun primele informații, trei pacienți care erau deja în stare gravă, au decedat ieri la spitalul ”Victor Babeș”. Comunicatele date de DSU și Ministerul Sănătății au venit târziu, după ce situația era cât de cât stabilizată.

Bilanțul zilei a fost trei pacienți decedați și alți șase transferați la alte spitale. Raed Arafat și primul ministru, Florin Cîțu, au ieșit aseară târziu într-o conferință de presă. Cei doi au explicat, pe baza primelor informații, ce s-a întâmplat la ”Victor Babeș”. În același timp, la un alt post de televiziune, senatorul independent Diana Șoșoacă făcea acuzații dure, mai ales la adresa Secretarului de Stat Raed Arafat.

”Atâta timp sunt nişte ordine care spun că la ATI este obligatoriu să există o asistentă şi un medic care să-i păzească 24 de ore din 24. Unde erau cei care trebuiau să-i păzească? Unde sunt toţi cei care trebuie să intervină când pacienţii au nevoie de ajutor? Puneţi-i în cârcă pentru că este şeful DSU, pentru că fără dânsul nu se hotăreşte nimic. El s-a opus relaxării şi schimbării protocoalelor. S-a opus la orice tip de schimbare. El dispune.

Avem acea scrisoare deschisă a peste 100 de medici semnatari. Avem în Statele Unite şi Europa câteva mii de medici care menţionează că protocoalele lui Arafat sunt preluate din celelalte ţări. Nu sunt în stare să facem anchete epidemiologice şi cercetări cu privire la virusurile care circulă în România. Dânsul a preluat mot a mot şi primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni.”, a declarat aseară târziu Diana Șoșoacă la România TV.

”Eu aştept o demisie”

Evenimentele de ieri vin după dramele de la Piatra Neamț și, ulterior, de la spitalul ”Matei Balș”. Din păcate realitatea ne arată că numărul evenimentelor de acest gen tinde să crească. Nici la nivelul DSU și nici la nivelul Ministerului Sănătății nu s-a luat nicio măsură împotriva celor răspunzători, mai spune Diana Șoșoacă..

În drama de la ”Victor Babeș”, ministrul Lucian Bode deja a demarat o anchetă. Exist și un dosar de omor din culpă, dar rămâne ca ancheta să aducă toate datele reale ale acestei noi drame. În aceeași intervenția, Diana Șoșoacă a mai făcut și alte acuzații dure. Cere demisia factorilor răspunzători pentru cele întâmplate la spitalul ”Victor Babeș”.

”Oamenii mor cu zile, iar domnul Cîţu va anunţa că va face conferinţă de presă şi ne va spune opinia sa. Eu aştept o demisie. Nu vi s-ar părea corect ca măcar o singură persoană din spectrul politic să-şi asume crimele, genocidul? (..)  Pe lângă domnul Raed Arafat, mai sunt şi alte personaje. Este şi domnul Vlad Voiculescu care o să ne invoce că nu a avut decât un mandat de patru luni de zile.

Nu mai vorbim că dânsul şi-a delegat răspunderea către alţi consilieri, directori care am înţeles că demisionează. Îi anunţ că deşi demisionează semnătura dată anterior şi pentru tot ceea ce a provocat acele semnături rămâne şi este de natură penală. Mai am încă trei plângeri penale pe care le vom depune împotriva lor, inclusiv pentru genocid”, a mai pus Diana Şoşoacă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI