Protestatarii care au aruncat cu pietre și sticle în jandarmi au fost arestați. Ce au găsit polițiștii la domiciliul bărbaților

Protestatarii care au aruncat cu pietre și sticle în jandarmi au fost arestați. Ce au găsit polițiștii la domiciliul bărbaților
Protestatarii care au aruncat cu pietre și sticle în jandarmi au fost arestați pentru 30 de zile

Sâmbăta Mare a Paștelui catolic a fost marcată de proteste, care curg de șapte zile în București și în alte mari orașe ale țării. Bilanțul acestora este usturător pentru manifestanții agresivi. 14 oameni au fost arestați pentru 30 de zile după evenimentele violente împotriva restricțiilor, unde au aruncat cu pietre și sticle în jandarmi.

Repercusiunile violențelor din stradă, din noaptea de 29 spre 30 martie. Protestatarii care au aruncat cu pietre și sticle în jandarmi au fost arestați

14 protestatari dintre cei 18 reținuți sâmbătă, 3 aprilie, au fost arestați preventiv duminică dimineață. Este vorba despre manifestanții care au participat la protestele violente din Piața Unirii București, în noaptea de luni spre marți. Ei au fost ridicați în zorii zilei de sâmbătă, de acasă, după ce au fost percheziționați de procurori și polițiști. Forțele de ordine au găsit mai multe probe, inclusiv materiale pirotehnice.

12 jandarmi au fost răniți, iar pagubele materiale se ridică la 32.000 de euro, fiindcă oamenii au distrus bănci și trei stații de autobuz aflate în centrul Capitalei. Imediat după incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de 400.000 de lei. De asemenea, au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere.

„Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului a pus în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară în București, Ilfov, Giurgiu și Prahova și a pus în aplicare și mai multe mandate de aducere într-o cauza privind infracțiunile din noaptea de 29 spre 30 din zona Piața Unirii”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei.

Proteste anti-restricții în Capitală, în Sâmbăta Paștelui catolic

Manifestații pentru a șaptea seară în România. Mai mulți oameni din București, Iași, Deva, Bistrița, Constanța, Oradea și Cluj au ieșit sâmbătă seară pe străzi, nemulțumiți de modul cum autoritățile gestionează această pandemie. Furia oamenilor nu pare să se stingă prea curând.

În București, s-a mers în marș de la Piața Universității spre piața Victoriei, unde cetățenii s-au oprit și au scandat în fața guvernului. Au existat suficiente forțe de ordine la fața locului. S-a decis restricționarea circulației pe o bandă, așa încât protestatarii să se poată deplasa pe traiectoria dorită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI