Scene de groază la Mănăstirea Frumoasa, unde au fost găsite rămășite umane într-o pungă. Criminaliștii urmează să facă mai multe expertize

Scene de groază la Mănăstirea Frumoasa, unde au fost găsite rămășite umane într-o pungă. Criminaliștii urmează să facă mai multe expertize
Rămășite umane găsite la Mănăstirea Frumoasa din Iași

Scene de groază la Mănăstirea Frumoasa din Iași. A fost găsit un picior de om îngropat într-o pungă de plastic, legată cu sârmă. Acesta a fost găsit în urma unor lucrări. Polițiștii fac cercetări.

Rămășite umane la Mănăstirea Frumoasa

În cursul zilei de ieri, un apel la numărul de urgențe 112 anunța că în timpul unor lucrări a fost găsită în pământ o pungă legată cu sârmă. Se pare că în aceasta se afla un picior de om. Mai multe echipaje de poliție au ajuns la fața locului. Criminaliștii au ridicat punga. În continuare, urmează ca aceștia să facă expertize pentru a afla de cât timp se află acolo.

„Nu avem de unde ști cum a ajuns piciorul acolo. Era cumva într-o soluție care l-a conservat. Este posibil să fie un picior amputat ce a aparținut unei persoane care a dorit să-l îngroape la mănăstire sau poate fi un picior folosit în scop didactic”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Mai mult de atât, în punga în care se afla piciorul, mai era prezent și un lichid care părea a fi special pentru conserve. Muncitorii prezenți la locul faptei au spus că au mai găsit oseminte în timpul lucrărilor, însă niciodată un picior într-o pungă.

Schelet uman găsit într-o grădiniță

Un caz asemănător a avut loc tot în Iași, după ce s-a găsit un schelet complet în urma unor săpături efectuate la fundația unei grădinițe. Descoperirea șocantă a fost făcut în urmă cu câteva luni, la Grădinița din Roșcani. În urma unor săpături, muncitorii care lucrează la modernizarea imobilului au găsit osemintele.

Primarul comunei a anunțat imediat autoritățile, iar la fața locului au ajuns oamenii legii. Scheletul a fost examinat, apoi ridicat. Criminaliștii trebuie urmează să determine de cât timp se aflau osemintele sub grădiniță. Muncitorul care a găsit scheletul a spus că s-a speriat în momentul în care l-a văzut.

„Lucram aici, lângă fundație. Săpam și am dat de ceva. Am crezut că e un lemn, dar după mi-am dat seama că e un os. M-am speriat și i-am chemat pe colegi”, a spus muncitorul care a descoperit osemintele.

Localnicii spun că grădinița a fost construită în anul 1974, iar osemintele au fost găsite chiar sub fundație. Muncitorii prezenți au spus că era imposibil ca acesta să fi fost acolo și să nu fie descoperit.

Sursă video: BZI