Cauza morții lui Sebastian, băiatul dispărut în ianuarie. Trupul lui a fost găsit într-un tufiș, de un cioban

Cauza morții lui Sebastian, băiatul dispărut în ianuarie. Trupul lui a fost găsit într-un tufiș, de un cioban
Cauza morții lui Sebastian, băiatul dispărut în ianuarie. Trupul lui a fost găsit într-un tufiș, de un cioban

În luna ianuarie, o știre cutremurătoare anunța dispariția unui copil de șapte ani din Arad. Din păcate, trupul lui Sebastian Ionel Corbei a fost găsit sâmbătă, de un cioban, după ce timp de patru luni, autoritățile l-au căutat cu disperare, mobilizând forțe importante pe teren.

Cum a fost găsit micuțul

Dramă în familia micuțului Sebastian, după ce sâmbătă, un cioban a găsit trupul acestuia la o distanță de doar 10 km de casă, ascuns într-un tufiș. Din păcate, potrivit autorităților, trupul copilașului a fost găsit într-o stare avansată de descompunere, fiind transportat la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Sebastian Ionel Corbei a dispărut pe data de 9 ianuarie, în localitatea Vânători, județul Arad. În urma anunțului disperat al părinților, zeci de localnici, echipaje de poliție, câini de urmărire, un elicopter cu termoviziune, dar și maşini dotate cu radare de termoviziune s-au mobilizat preț de o lună de zile pentru căutarea copilului, pe o rază de zeci de kilometri de casă străbătuți zilnic.

Sebastian fusese văzut ultima oară la o stână lângă localitate, după ce acesta plecase dimineața pentru a merge la joacă. După trei luni de căutări și cercetări, un cioban a fost cel care a identificat cadavrul băiatului, alertând autorităților.

„În urma primelor verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, s-a constatat faptul că, pe câmp, într-un loc greu accesibil, se află cadavrul unui copil aflat în stare de descompunere, cu îmbrăcămintea și încălțămintea identice cu ale minorului Corbei Sebastian Ionel, dispărut de pe raza localității Vânători, în ziua de 09.01.2021”, au anunțat reprezentații IPJ Arad.

Motivele care ar fi provocat decesul copilului

Potrivit observator.ro, rezultatele parțiale ale necropsiei indică faptul că Sebastian nu a prezentat urme de violență, el murind în timp ce-și aștepta salvatorii, fără a avea rezerve de hrană sau apă.
În urma rezultatelor finale, medicii legiști urmează să le ofere anchetatorilor cauzele exacte ale morții băiețelului.

„ Un schelet aici o văzut căţeii la spin. O fi mirosit câinele. Am văzut scheletul, cap, un picior între spini, la vreo patru cinci metri de la margine de la spin înăuntru”, a povestit ciobanul care a găsit trupul descompus al lui Sebi.

În urma descoperii făcute de câinele unui cioban, autoritățile au încercat să explice motivul pentru care nimeni nu a reușit să identifice trupul copilului până acum.

„Istoria acestui caz este una foarte lungă, căutările au fost extrem de extinse. Distanța la care a fost găsit copilașul este destul de mare, într-un stufăriș, la aproximativ 10 – 12 kilometri de domiciliu.

Particularitatea stufărișurilor de la fața locului este că sunt extrem de dense, iar temperaturile din acea perioadă au variat între îngheț și dezgheț, motiv pentru care câinii de urmă puteau să nu găsească cadavrul, chiar dacă ar fi trecut pentru el, căci mirosul s-ar fi schimbat.

Astăzi, colegii de la 112 au primit un apel de la un bărbat care a sesizat că pe un câmp, între localitățile Mișca și Vânători este un cadavru uman de mici dimensiuni. La fața locului sunt colegii de la Serviciul de Investigații Criminale, împreună cu procurorul criminalist.

Pentru a analiza probele care sunt acolo, respectiv îmbrăcămintea și orice alte urme care ar face posibile o aproximare a celor întâmplate. Apoi cadavrul va fi ridicat și efectuată autopsia”, a transmis Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.