Scandalul facturilor la curent continuă. Factura colosală pe care a primit-o un pensionar de 94 de ani la electricitate pe luna iulie

Scandalul facturilor la curent continuă. Factura colosală pe care a primit-o un pensionar de 94 de ani la electricitate pe luna iulie
Scandalul facturilor la curent continuă

Continuă scandalul facturilor la curent. Un pensionar de 94 de lei a primit o factură colosală la electricitate, pe luna iulie. Fiul bărbatului a declarat că nu au bani să plătească factura la energie. Iată cazul, pe larg, în rândurile de mai jos!

Ce factură colosală a primit un pensionar de 94 de ani la electricitate pe luna iulie

Scandalul facturilor uriașe la gaze și la electricitate continuă să ia amploare. Oamenii care au primit facturi colosale la utilități caută răspunsuri disperate la ghișee. Sumele pe care trebuie să le achite sunt uriașe. A pățit-o și un pensionar în vârstă de 94 de ani, care a primit o factură în valoare de 10.000 de lei, pe luna iulie, cu toate că locuiește într-un apartament cu două camere, în Capitală. Pensionarul în cauză are o pensie lunară în valoare de 4.000 de lei.

”Merg săptămânal la tatăl meu, are 94 de ani și mi-a dar factura pe care a primit-o pentru curent, unde am văzut o factură de regularizare de 10 mii de lei.

M-am mirat având în vedere că tatăl meu stă într-un apartament cu două camere, la bloc, bloc din 1959. Are frigider, un televizor și câteva becuri cu led.

În general, factura venea pe lună cam 70 de lei. Nu are nicio restanță. Tatăl meu nu a dat niciodată indexul, pe factură apare un index citit. Nu avem bani să plătim această factură. Am rămas șocat când am văzut factura, pentru că e imposibil” a declarat fiul pensionarului pentru Antena 3.

Oamenii caută răspunsuri la ghișee

Oamenii sunt disperați, motiv pentru care merg la ghișeele furnizorilor ca să ceară lămurirea situației. Ei vor cu ardoare să afle de ce anume le-au crescut facturile atât de mult.

La ora actuală, piața concurențială a adus numai scumpiri, după această liberalizare, dar și după creșterea prețurilor energiei și a gazelor pe bursă, au spus experții, iar probleme sunt în toată țara.

Cu cât s-au majorat tarifele la curent și la gaze

Conform INS- Institutul Național de Statistică, tarifele la curent și la gaze s-au majorat cu 20%, respectiv 23%, din luna decembrie și până în luna iulie. Prețurile sunt însă în continuă creștere, motiv pentru care există și mii de reclamații la ANRE.

”Vom vorbi de aproximativ 10 milioane de români care vor fi ajutați în această iarnă pentru că pe consumul mediu cel puțin mai energie electrică avem 4 milioane și jumătate de gospodării”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu la News Hour with CNN.

Printre cauzele care au dus la creșterea prețurilor la energie se numără faptul că aproximativ 50% dintre români nu au trecut pe piața concurențială, o capacitate redusă de producție, stocuri în scădere și cerere foarte mare.

Urmăriți Playtech.ro și pe