Scandal uriaș între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru. Care este problema dintre cei doi (exclusiv)

Scandal uriaș între Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru. Care este problema dintre cei doi (exclusiv)
Ce spune fiul regretatului artist

Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru sunt gata să se judece în tribunal. Este scandal imens după ce fiul celebrului interpret susține că artistul și-a însușit un cântec celebru de-al tatălui său. Iancu de la Țeblea a fost mereu cântat de către Vasile Șeicaru și este o melodie lansată în urmă cu patruzeci de ani la una din edițiile Cenaclului Flacăra condus de poetul Adrian Păunescu.

Andrei Păunescu îl acuză de furt pe Vasile Șeicaru

Melodia a devenit un șlagă și s-a transformat acum în motivul scandalului dintre Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru. Totul a început să ia amploare după înregistrarea piesei la Uniunea Compozitorilor, în 2005, dar Andrei Păunescu spune că a aflat abia în urmă cu puțin timp despre acest gest.

„Nimeni nu-l poate jigni pe tata, chiar și după dispariția sa. În al doilea rând, am fost martor la nașterea piesei, așa că sunt dator să spun adevărul.

Înscrierea piesei în modul în care a făcut-o Vasile Șeicaru este un document neconform cu prevederile legii. De ce? Fiindcă lipsește semnătura tatei.

Or, legea prevede clar că trebuie să semneze și textierul, și compozitorul. Iar piesa a fost compusă în 1982, nu cum eronat apare un an mai târziu”, a adăugat el pentru impact.ro.

El a spus că nu înțelege demersul lui Vasile Șeicaru. La rândul său, artistul a scris că nu înțelege de unde a pornit scandalul, când el a înregistrat piesa în 2005, acum 17 ani, când Adrian Păunescu era în viață.

„Unde-i partitura piesei scrisă în vremea aceea? Chiar nu mai avem limite?

Eu am declarat cântecul la Uniunea Compozitorilor din România în anul 2005, Adrian Păunescu a murit în 2010, deci putea să reacţioneze la acel moment, însă nu a făcut-o, cunoscând realitatea”.

Vasile Șeicaru spune că doar Adrian Păunescu îl putea acuza de furt. El a vorbit pe larg despre subiect și a spus că așteaptă să fie dat în judecată.

Ce spune Vasile Șeicaru

„Pe mine nu mă interesează ce spune fiul lui. El poate să spună multe lucruri acolo, dar eu aștept să fiu dat în judecată. 

Am avocații mei. Suntem pregătiți. Declarația mea este perfect valabilă, el nu înțelege un lucru. Procentajul ăla îl stabilește Uniunea Compozitorilor.

Nu este vina mea că nu a venit Adrian Păunescu să semneze declarația. Eu m-am dus doar să-mi declar piesa mea.

Dacă luam o poezie de-a lui Blaga sau Eminescu, venea Eminescu să-mi semneze mie? Nici vorbă. Ce scrie acolo sunt niște vechituri. (…)

Pe mine nu mă amețește el cu vorbe din cărți. Singurul care mă putea ataca era Adrian Păunescu. El n-a făcut-o niciodată pentru că știa că eu sunt compozitorul. (…)

Eu am scris-o. Legea Uniunii Compozitorilor înseamnă că 70% din ceea ce înseamnă linie melodică aparține compozitorului și 30% textierului. Nu-i convine? Să-i dea pe ei în judecată”, a spus Vasile Șeicaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI