Vasile Șeicaru, acuzat de furt. Noul scandal care zguduie lumea muzicii românești

Vasile Șeicaru, acuzat de furt. Noul scandal care zguduie lumea muzicii românești
Momente teribile pentru Vasile Șeicaru: artistul este acuzat de furt

Nou scandal în lumea muzicii românești! Vasile Șeicaru a fost acuzat de furt. Ce se întâmplă cu artistul și cum s-a ajuns la aceste acuzații dure? Fanii săi sunt șocați de noile detalii aflate despre acesta. Iată mărturiile cântărețului!

Vasile Șeicaru, acuzat de furt: ce se întâmplă cu artistul?

Vasile Șeicaru a șocat cu recenta sa postare de pe rețelele de socializare. Cunoscutul cântăreț a mărturisit fanilor că nu îi vine să creadă ce se întâmplă în viața sa. Mai exact, el este acuzat că și-ar fi atribuit un cântec scris de Adrian Păunescu. Concret, este vorba despre piesa ‘Iancu la Țebea’, compusă de acesta în anul 1982.

Solistului i-a fost reproșat că nu își asumă faptul că a luat versurile de la cunoscutul poet. În timpul acesta, Șeicaru a subliniat că și-a declarat melodia la Uniunea Compozitorulor din România în anul 2005, pe când Adrian Păunescu s-a stins din viață în anul 2010.

„Chiar nu mai avem limite? Eu am declarat cântecul la Uniunea Compozitorilor din Romania în anul 2005, Adrian Păunescu a murit în 2010, deci putea să reacţioneze la acel moment, însă nu a făcut-o, cunoscând realitatea!

Versurile sunt ale lui Adrian Păunescu, fapt menţionat de altfel! Eu am compus muzica. Când am declarat-o nu mi s-a spus de la UCMR ADA că ar mai exista alt compozitor cu o astfel de piesă, că dacă era, nu mi se primea declaraţia”, a mărturisit acesta.

„Nu mă las târât în astfel de situații”

Versurile sunt cu adevărat ale cunoscutului scriitor, dar linia melodică îi aparține categoric lui Șeicaru. Solistul a adăugat și faptul că la înscrierea sa a oferit cele 8 măsuri cerute la acea vreme, durata cântecului, numele compozitorului, autorul textului și multe alte detalii. De asemenea, artistul a avut de completat la final ‘semnătura compozitorului’, nu a poetului, iar altă rubrică nu mai era la dispoziție.

„Am respectat toate regulile la declarare, am dat partitura cu cele 8 măsuri cum era normal pe vremea aceea, am scris durata, numele compozitorului, autorul textului cântecului şi tot ce mi s-a spus să completez. În josul paginii nu mai era decât ‘semnătura compozitorului’, nu a poetului, altă rubrică nu mai era şi nu mai este nici azi”, a mai detaliat artistul.

Anii au trecut, iar în tot acest timp cântărețul nici nu a mai venit cu piesa în fața fanilor. Cel care crede că se face vinovat de acest scandal este chiar fiul poetului care ‘vrea publicitate cu orice preț’, susține cel din urmă.

„Cred că fiul poetului vrea publicitate cu orice preţ, dar eu nu mă mai las târât în astfel de situaţii. Am auzit că eu, desigur, ar trebui să renunţ la cântecul meu, în semn de recunoştinţă pentru ceea ce a făcut Adrian Păunescu pentru mine în anii aceia”, a completat Vasile Șeicaru în postarea sa de pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI