Vasile Șeicaru, vești triste despre starea lui Victor Socaciu: „Are plămânii afectați cam 50%”

Vasile Șeicaru, vești triste despre starea lui Victor Socaciu:
Vasile Șeicaru, despre starea lui Victor Socaciu Sursă poză: stirileprotv.ro

Victor Socaciu a fost internat în stare gravă la spital după ce s-a infectat cu Covid-19. Din păcate, plămânii artistului sunt afectați în proporție de 50%, neputând respira fără mască de oxigen. Potirivt colegilor de breaslă, cântărețul s-ar fi infectat în cadrul unui concert de muzică folk la care a participat în urmă cu două săptămâni, la Breaza.

Cine a mai participat la concertul de muzică folk din Breaza

Lumea muzicală este mai tristă după ce mulți cântăreți au părăsit scena vieții pentru a cânta printre îngeri, în urma infecției cu Covid-19. Vestea că marele cântăreț Victor Socaciu se află într-un impas a întristat milioane de români, aceștia rugându-se pentru sănătatea și vindecarea artistului.

Din păcate, problemele de sănătate preexistente pun și mai multă presiune în cazul infecției cu Covid-19, acesta suferind de diabet, dar și o intervenție renală, în urmă cu zece ani, primind doi rinichi de la o copilă aflată în moarte cerebrală.

În urma veștii internării în stare gravă a cântărețului, colegii săi au oferit mai multe informații despre motivele care ar fi putut să-l conducă pe cântărețul și fostul om politic pe patul de spital. Potrivit artistului Vasile Șeicaru, Victor Socaciu a organizat, în urmă cu două săptămâni, un concert la Breaza, chiar în incinta Primăriei.

La eveniment au participat mai mulți artiști, printre care, Dan Bittman, Mircea Baniciu și Ducu Bertzi, niciunul nepurtând mască. Iniția, concertul trebuia să fie organizat în București, însă a fost schimbată locația din cauza incidenței crescute de cazuri.

Potrivit afirmațiilor făcute de Vasile Șeicaru, la eveniment a putut intra un număr limitat de 30 de persoane, în mai multe ture.

Starea lui Victor Socaciu este gravă

Mircea Baniciu a declarat că la evemiment au participat 30 de cântăreți, iar pe lângă Victor Socaciu, Adrian Bezna a avut și el simptome de Covid-19: „Se pare că de acolo s-au îmbolnăvit și el și Adrian Bezna. Era şi primăria şi toate oficialităţile din Breaza”, a declarat Baniciu.

„Am avut o stare de durere musculară. Am preferat să nu mai ies din casă. Au fost cei 30 de oameni în sala prezenţi. Toată lumea cu mască, mai puţin artiştii, pentru că nu poţi să cânţi cu mască”, a spus Adrian Bezna, care nu s-a testat pentru Covid-19.

Vasile Șeicaru a povestit că și el trebuia să participle la eveniment, dar pentru că nu a fost vaccinat, a preferat să nu ia contact cu multă lume. Acesta a dezvăluit că starea lui Victor Socaciu este instabilă, având plămânii afectați.

„Am ajuns la concluzia că eu nu trebuie să mă duc, deoarece nu eram vaccinat. Acest festival ar fi trebuit să se țină la București, însă fiind scenariul acesta roșu la București, a optat pentru Breaza, în incinta primăriei de la Breaza. Victor Socaciu are plămânii afectați cam 50% și este pe mască de oxigen. Nu este intubat”, a declarat cântărețul Vasile Șeicaru.

Cântărețul a fost internat vineri la Spitalul Monza din Capitală, însă starea sa de sănătate nu s-a îmbunătățit. Potrivit apropiaților, Victor Socaciu nu a purtat mască de protecție, fiind văzut inclusive în public, alături de un spectator, fără mască.