Scandal monstru în Germania. Angela Merkel, întâlnire de urgență pentru vaccinarea anti-covid

Scandal monstru în Germania. Angela Merkel, întâlnire de urgență pentru vaccinarea anti-covid
Ce se întâmplă cu campania de vaccinare în Germania

Angela Merkel se va întâlni luni cu producătorii de vaccin anti-coronavirus. Întâlnirea va avea loc în contextul în care, în această perioadă cresc tensiunile cu privire la distribuirea dozelor .

Angela Merkel, întâlnire de urgență pentru vaccinarea anti-covid

Deoarece tensiunile privind distribuția de vaccin anti-covid cresc, cancelarul german Angela Merkel a convocat pentru luni o întâlnire a autorităților germane și a producătorilor de vaccinuri împotriva coronavirus, relatează AFP.

”Cancelaria și șefii guvernelor regionale au convenit să se reunească pentru o discuție asupra vaccinurilor. Reprezentanți ai producătorilor de vaccinuri vor fi de asemenea prezenți”, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului federal din Germania.

Întâlnirea, care va avea loc luni la ora locală 14:00, vine în contextul tensiunilor în creștere. Precum alte guverne din Uniunea Europeană, Guvernul german este de asemenea criticat pentru viteza mică cu care se desfășoară campania de vaccinare anti-covid.

Autoritățile germane învinovățesc producătorii de vaccinuri

Din punctul de vedere al autorităților din Germania, producătorii de vaccinuri împotriva COVID-19 sunt parțial vinovați, deoarece nu livrează cantitățile de ser anti-coronavirus promise.

Contradicțiile sunt deosebit de intense cu compania farmaceutică multinațională AstraZeneca, sub presiunea Uniunii europene în privința acestui subiect. Producătorul anglo-suedez de vaccin anti-covid este suspectat că ar fi favorizat furnizări de vaccin către Marea Britanie în defavoarea Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

AstraZeneca acuzată de Comisia Europeană

Compania farmaceutică anglo-suedeză este acuzată de Comisia Europeană că nu a oferit o explicație satisfăcătoare pentru deficiența mare a numărului de doze promise țărilor membre UE. Guvernul german și-a arătat îngrijorarea în ceea ce privește raportarea datelor AstraZeneca.

Un oficial german de rang înalt a declarat pentru Handelsblatt că există îngrijorări continue. Acesta făcea referire la eficacitatea scăzută a vaccinului dezvoltat de această companie farmaceutică.

”Se știe încă din toamnă că în studiile furnizate de AstraZeneca au fost incluși mai puțini seniori decât studiile altor producători. Conform informațiilor, există îndoielile guvernului cu privire la eficacitatea vaccinului britanic. Este vorba de eficacitatea în rândul grupurilor de risc pentru vârstnici nu au fost risipite. Este imposibilă o confuzie a numărului. Pe baza datelor puse la dispoziția noastră până în prezent, eficacitatea în rândul persoanelor peste 60 de ani se situează sub 10%. ”, a declarat pentru Handelsblatt un oficial din cadrul Ministerului Sănătății din Germania.

Noul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de cei de la Astra Zeneca, a primit evaluarea cu privire la eficacitate. Germania este primul stat European care beneficiază de acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI