Pericol major în Germania din cauza vaccinării. E anunțul zilei, mii de români trebuie să afle

Anunțul alarmant al autorităților germane

Noua inițiativă a autorităților germane i-a alarmat pe cetățeni. Ce au anunțat oficialii și de ce toată lumea trebuie să fie extrem de atentă? Mii de români trebuie să ia la cunoștință asta.

Anunțul alarmant al autorităților germane

Guvernul german a declarat că se pregătește de posibile atacuri în centrele de vaccinare. Din păcate, aceste acte ar putea să intervină asupra transportatorilor serului și asupra fabricanților de vaccinuri.

Există o amenințare în acest sens din cauza mediatizării excesive, dar și a dinamicii și emoției pe care o cere subiectul, afirmă Ministerul german de Interne întrebat de o interpelare din partea grupului parlamentar al Verzilor, relatează agenția dpa.

MAI mai avertizează că protestele anti-vacciniștilor, celor care nu cred în existența virusului și adepții unor teorii conspiraționiste ar putea să scape de sub control și s-ar putea ajunge la distrugerea de proprietăți, atacuri cibernetice sau chiar violențe fizice asupra personalului implicat în campania de vaccinare.

  • Rafturile magazinelor riscă să fie goale. Care e cauza?

Germania și-a înăsprit controalele la frontieră din cauza crizei sanitare, iar distribuitorii spun că importurile de alimente proaspete ar putea să înregistreze blocaje în acest context.

„Ne trebuie un coridor de aprovizionare pentru fructele şi legumele proaspete, altfel rafturile magazinelor vor fi goale”, a adăugat Bruegger, în condiţiile în care Spania asigură 30 la sută din fructele şi legumele de pe piaţa Germaniei.

Restricții Germania

” La jumătatea lunii decembrie, autoritățile centrale și federale au impus restricții severe asupra vieții socio-economice, după ce un lockdown parțial, activat în toamnă, s-a dovedit insuficient pentru reducerea contagiunilor. Începând cu 16 decembrie, cele mai multe magazine au fost închise, guvernul explicând că există riscul apariției unei creșteri exponențiale a infecțiilor, după sărbători.

Cu toate acestea, numărul noilor infecții continuă să fie ”prea ridicat” în Republica Federală, avertizează liderii marii coaliții de la Berlin, amintind că prioritatea executivului este evitarea colapsului în sistemul de sănătate.

”Redeschiderea școlilor cu prezența fizică a elevilor în clase va fi posibilă numai după relaxarea restricțiilor”, a afirmat ministrul german al Educației, conservatoarea Anja Karliczek, luni, într-un interviu acordat postului de televiziune ARD.

Actuala incidență a infecțiilor – numărul contagiunilor la suta de mii de locuitori în decurs de o săptămână – este de 139,6, potrivit Institutului Robert Koch. Cifra depășește cu mult pragul de 50 de infecții la 100.000 de locuitori stabilită de guvern pentru ridicarea îngrădirilor”, arată dw.com.

  • Cancelarul german Angela Merkel susține că gestionarea pandemiei de coronavirus este misiunea secolului.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI