Scandal major la Eurovision. S-au manipulat voturile, România este vizată

Scandal major la Eurovision. S-au manipulat voturile, România este vizată
Situație incredibilă la Eurovision România 2022: ce se întâmplă cu voturile?

Scandal uriaș la Eurovision! Oamenii au rămas fără cuvinte când au auzit că voturile au fost manipulate. Printre țările care sunt vizate de fraudă se numără și România. Organizatorul concursului celebru a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile prezentate pe marea scenă. Mai mult decât atât, punctajul oferit de România în cadrul competiției a surprins pe toată lumea. Ce alte detalii se cunosc?

Scandal la Eurovision: tentativă de manipulare a voturilor

Scandal de proporții la Eurovision, după ce organizatorul concursului a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale. Există suspiciuni majore legate de manipularea rezultatelor.

Cel care a organizat concursul a vorbit recent despre neregularități în cadrul unui comunicat oficial Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Din păcate, România este și ea suspectă de fraudă.

O publicație a scris că ar fi vorba despre eliminarea juriului din: România, Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Acestea au fost retrase după ce un observator independent a detectat „anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

Ce arată regulamentul?

Regulamentul arată că fiecare din cele 40 de țări înscrise în concurs a furnizat în finală câte două seturi de note pentru cei 25 de finaliști.

Notele oferite de juriile din toate țările în timpul finalei nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor, ci de un reprezentant al organizatorilor.

Eda Marcus nu a mai apărut de la București pentru a anunțat rezultatele votului național, fiind înlocuită de un șef de la Eurovision. Astfel, votul României a fost spus în direct de la Torino.

Chiar și punctajul i-a șocat pe mulți, țara noastă oferind 12 puncte Ucrainei. Republica Moldova nu a primit niciun punct de la noi, iar votul de la Chișinău nu a conținut nici el vreun punct pentru România. Nu ar fi existat acest scenariu în mod normal.

,,EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului”

,,În cadrul analizei votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar). Acest proces a fost recunoscut de către monitorul independent al votului.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului”, spune comunicatul oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI