Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță. Fanii sunt furioși: „Descalificarea!” VIDEO

Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță. Fanii sunt furioși: „Descalificarea!” VIDEO
Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ionita. Fanii sunt furiosi

Un nou scandal e pe punctul de a izbucni la Eurovision, după cearta dintre Cezar Ouatu și compozitorul piesei cu care solistul s-a prezentat în semifinalele selecției naționale de sâmbătă, 12 februarie. Piesa lui Costi Ioniță ar putea fi descalificată, deoarece ar fi o reorchestrație după o melodie de-a sa de acum 15 ani.

Costi Ioniță, descalificat la Eurovision 2022?

Sâmbătă, 12 februarie, a avut loc semifinala preselecțiilor pentru Eurovision România 2022, unde piesa compus de Costi Ioniță, „România mea” s-a calificat în etapa următoare.

Melodia interpretată de Cream, Minodora și Diana Bucșa a primit ok-ul din partea juraților, având mari șanse să ne reprezinte țara la concursul Eurovision 2022 care va avea loc în luna mai, la Torino.

Cu toate acestea, fericirea nu a durat mult pentru Costi Ioniță, deoarece numele producătorului pare să fie în centrul unui nou conflict, în mediul online. Pe grupurile de Facebook dedicate concursului Eurovision internauții cer descalificarea cântecului „România mea”.

Motivele sunt uluitoare, fanii concursului susțin că piesa lui Costi Ioniță nu ar fi originală, ci o reorchestrație după o melodie mai veche de-a artistului, de acum o decadă. Piesa interpretată de Costi Ioniță pe Youtube, acum mai bine de 15 ani, ar fi aproape leită cu cea înscrisă pentru Eurovision România 2022.

Fanii artistului s-au revoltat pe grupurile melomanilor, cerând descalificarea melodiei din concurs. Potrivit regulamentului TVR, „piesele din concurs trebuie să nu fie lansate comercial şi/sau interpretate public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2021”.

Internauții cer descalificarea piesei la Eurovision România 2022

Piesa originală „România mea” este inclusă pe albumul „Ziua mea” din anul 2004. Fanii lui Costi Ioniță au trimis mesaje celor de la TVR, cerându-le să descalifice melodia ce a trecut de semifinalele Eurovision România 2022.

„Cea mai mare fraudă, România mea, a trecut de juriul , însă încalcă regula precum piesa nu trebuie lansată înainte de 1 septembrie 2021. Această piesă nu ar fi trebuit calificată în semifinale, ci descalificată.

Alo, TVR! DESCALIFICARE! Să vină Minodora să zică că nu e adevărat, ci doar ni se pare! Nu uitați că Andra a fost descalificată pentru un refren!”, reclamă unul dintre fani, pe grupul Eurovision România, de pe Facebook

„Este vorba că piesa a fost auzită înainte de 1 septembrie… regula EBU. Nu uita că Andra a fost descalificată pentru un refren, iar aici e mai mult decât un refren…piesa nu e plagiată, că e facută de același om, Costi Forzza, dar nu asta e problema.

Problema e că piesele pentru Eurovision nu trebuie să fie scoase înainte de septembrie anul precedent, și asta e o piesă veche de mai bine de 10 ani, doar pentru că s-au schimbat versurile, piesa tot aceeași îi. Și da, pe motivul că piesa era pe piață de o eternitate, ar trebui descalificată, că nu întrunește regulile concursului”.

„Piesa România Mea trebuie descalificată cât mai repede! Nu este admisibil ca această piesă să meargă mai departe! Totuși juriul pentru ce a fost pus acolo doar ca să jignească și să oprească piesele bune ce ne puteau reprezenta? Sunt curios ce scuză are dl Faur acum? Mai are de lăudat aceasta piesă ce a fost lansată în urmă cu ceva ani? TVR se sesizează cineva?”, sunt câteva dintre comentariile acide ale fanilor, care cer descalificarea piesei, pe Facebook.