Cine este Kalush Orchestra, trupa din Ucraina care a câștigat Eurovision 2022. Cum s-a clasat România

Cine este Kalush Orchestra, trupa din Ucraina care a câștigat Eurovision 2022. Cum s-a clasat România
trupa Kalush Orchestra din Ucraina a castigat eurovision

Kalush Orchestra este trupa care a câștigat Eurovision 2022. Mulți cetățeni din Ucraina sunt extrem de fericiți cu soliștii care au performat pe marea scenă. Cum s-a clasat România și ce părere are solistul WRS despre întreaga competiție? Ucraina a avut anul acesta noroc și a venit cu o reprezentație puternică și expresivă, motiv pentru care a fost aleasă de public. Piesa lor a convins oamenii de acasă să voteze într-un număr foarte mare.

Detalii despre Kalush Orchestra: trupa din Ucraina a câștigat Eurovision 2022

Ucraina a câștigat marele trofeu Eurovision 2022. Telespectatorii au fost impresionați de reprezentația și emoția artiștilor de scen[. Piesa ,,Stefania” a fost cea care a convins publicului să voteze pentru ei într-un număr mare.

Kalush Orchestra sunt un grup de rap format din șase persoane. Mai exact, rapperul principal Oleh Psiuk, vocaliștii Tymofii Muzychuk și Oleksandr Slobodianyk, multi-instrumentistul Ihor Didenchuk, Vitalii Duzhyk și dansatorul Vlad Kurochka.

Trupa este cunoscută pentru îmbinarea hip-hop-ului cu elemente din muzica tradițională ucraineană. Grupul a trebuit să obțină permise speciale pentru a-și părăsi țara, fiind formați din bărbați, pentru că cei de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani trebuie să prezinte acum pentru serviciul militar.

„Întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”

Melodia cu care au ales să urce pe scenă a fost aleasă înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie, dar de la începerea războiului ea a căpătat o semnificație impresionantă.

Cântecul este despre mama solistului principal și conține versuri care exprimă dor. În piesă spune: „Întotdeauna îmi voi găsi drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”, ceea ce, datorită războiului, rezonează acum extraordinar de puternic.

Juriul a clasat inițial Ucraina pe locul 4, dar după votul publicului ea a fost propulsată. Țara a primit 400 de voturi din partea telespectatorilor.

,,Vă mulțumesc atât de mult pentru susținerea Ucrainei. Această victorie e dedicată fiecărui om din Ucraina. Slavă Ucrainei!”, a spus pe scenă solistul Oleh Psiuk.

Cum s-a prezentat România?

România a fost și ea prezentă la Eurovision 2022, fiind reprezentată de Andrei Urs. Este pentru prima dată în trei ani când țara noastră reușește să se califice în finala competiției. Țara noastră s-a clasat în acest an pe locul 18, cu 65 de puncte.

Mai mult decât atât, melodia a fost compusă chiar de artist, alături de Cezar Gună, Alexandru Turcu și Costel Domintean.

Cele mai de succes momente ale României în istoria competiției Eurovision au fost în 2005 la Kiev, când Luminiţa Anghel & Sistem au ocupat locul 3, în 2010 la Oslo, când Paula Seling şi Ovi s-au clasat pe locul al treilea și în 2006 când Mihai Trăistariu s-a situat pe locul 4, la Atena.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI