S-a ajuns la tribunal. Cine s-a îmbogățit, de fapt, din piesele lui Dinu Maxer (exclusiv)

S-a ajuns la tribunal. Cine s-a îmbogățit, de fapt, din piesele lui Dinu Maxer (exclusiv)

Dinu Maxer, artistul cu care s-a iubit Nicoleta Luciu, scoate la iveală detalii uimitoare după ce casa de discuri Cat Music a ajuns la tribunal, fiind chemată de trupa O-Zone. Întâmplarea despre care ne-a vorbit cântărețul datează de pe vremea când activa în AXXA și semna un contract păgubos cu celebra casă de producție, pe care acum îl regretă: „Ei iau 90% din drepturile noastre de autor, ei s-au îmbogățit, nu noi. Noi am fost cam fraieri“, a povestit cu regret Dinu Maxer. Mai multe detalii, în continuare.

S-a ajuns la tribunal

La scurt timp după ce Dan Popi de la Cat Music a fost chemat la tribunal de trupa O-Zone pentru a reglementa anumite aspecte financiare, Dinu Maxer își manifestă și el supărarea, într-un interviu acordat pentru impact.ro, cu privire la celebra casă de producție. Artistul suține că la începuturile carierei sale a semnat un contract cam păgubos, în urmă căruia a avut mult de pierdut.

Întrebat de reporteri câți bani scoate din drepturile de autor pentru „Marea te cheamă la ea“, piesă a trupei AXXA ce a făcut valuri, cântărețul a declarat cu tristețe următoarele:

„Vin niște bănuți, dar vin foarte puțini, am semnat pe 10%. Dacă se îmbogățește cineva, Cat Music se îmbogățește, nu noi, ei iau 90%. Nu mai avem ce face, contractul e semnat, nu are nimeni ce să mai facă. Așa se semna pe atunci, în acea perioadă, eram cam fraieri, ca să zic așa.

Eu și Mihai am compus piesa «Marea te cheamă la ea», iar Adi și Sorin au scris versurile, eram o echipă foarte unită. Anual îmi vin foarte puțini bani, din această piesă, sume infime, doar vreo 100 de lei anual. Dar mai am niște piese compuse și difuzate. Nu trăiesc din amintiri, am venituri din Youtube și venituri din drepturi de autor, în jur de 2.000 de lei anual“, a dezvălui Maxer.

Citește și: Nicoleta Luciu l-a înșelat pe Dinu Maxer cu Nuțu Cămătaru? Fostul iubit dă din casă: „De ce tace“ EXCLUSIV

Cine a făcut bani mulți din piesele lui Dinu Maxer (exclusiv)

Pe final de an, artistul n-a prea mai avut concerte, însă susține că acest lucru este de înțeles având în vedere restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19.

„De Sărbători, am fost în discuții cu mai multe primării, dar nu am reușit să bat palma. Ei se tot orientează spre artiști cu onorarii foarte mici, pe bugetul lor. Nu pot să zic că mi-a mers rău, anul acesta, mai ales că niciodată nu am câștigat mult, sunt sume mici, dar constante.

Cumpăr și haine pentru mine, soție și cei doi copii, dar nu facem cheltuieli mari, cu vreo 3.000 de euro ne-am îmbrăcat toți patru anul acesta“, a mai spus vestitul artist al trupei AXXA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI