Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el. Este aproape de plajă și ai numai beneficii

Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el. Este aproape de plajă și ai numai beneficii
Oferte puse la bătaie pentru pasionații de adrenalină. Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el.

O lume de vis pentru persoanele dornice de noi aventuri. Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el. Este cunoscut drept locul „aurului verde”, datorită plantațiilor de măslini care îl înconjoară. Dacă vrei să scapi de haosul agitației de la oraș și să duci o viață liniștită, acesta pare să fie locul perfect pentru tine.

Satul care oferă oricui 30.000 de euro dacă se mută în el

Dacă ești în căutarea unei regiuni liniștite în care să te muți, ai ajuns la locul potrivit. Autoritățile italiene au pus la bătaie o nouă ofertă pentru turiștii dornici de adrenalină. Oricine se mută în cătunul Presicce, din Puglia, primește 30.000 de euro pentru a-și achiziționa o casă și pentru a se muta în zonă.

Propunerea ar putea să ți se pară ireală. Autoritățile locale nu au privit astfel situația, însă. Politicienii din sudul Italiei – și nu numai – și-au propus să mărească numărul oamenilor care se mută aici. Cei din insula Sardinia au oferit 15.000 de dolari turiștilor interesați să se mute în zonă. În Calabria, oferta a fost de 33.000 de dolari. Pentru satul Santo Stefano di Sessanio s-au promis sume de până la nu mai puțin de 52.500 de dolari.

În satul Presicce, poți spune că ai trăi într-o altfel de lume. Regiunea sudică din care face parte este plină de tradiționalele locuințe vopsite în alb. Terenurile agricole de aici sunt luxuriante, fermierii implicându-se cu spor în îngrijirea culturilor. Micul cătun se află în apropiere de plajă, astfel încât te poți bucura de peisaje cu adevărat mirifice.

Ce condiții trebuie să respecți pentru a intra în posesia banilor

Există, bineînțeles, și o latură vulnerabilă a ofertei de 30.000 de euro pusă la bătaie de statul italian. Pentru a primi suma cu pricina, trebuie să cumperi o locuință în satul Presicce, dar să devii și rezident al acestuia. Casa pe care o poți achiziționa cu banii primiți de la stat trebuie să facă parte din cele construite înainte de anul 1991.

„În centrul istoric sunt multe locuințe goale construite înainte de 1991. Am dori să le vedem din nou vii, cu noi locuitori. Este păcat să asistăm la modul în care cartierele vechi, pline de istorie, arhitectură minunată și artă, se golesc încet-încet”, a spus consilierul local Alfredo Palese, într-o intervenție pentru CNN.

Suma de 30.000 de euro primită de la stat va fi acordată în două tranșe, cu direcționări diferite. O parte din bani vor fi folosiți pentru cumpărarea efectiv a locuinței în care vei locui. Restul banilor vor fi folosiți pentru renovarea sau modernizarea imobilului ales.

Citește și: Orașele din Europa unde se vând case cu 1 euro. Te poți muta imediat în ele

Una peste alta, oferta pusă la bătaie de autoritățile locale din Presicce nu este chiar atât de rea. Asta, luând în calcul faptul că o construcție a unei locuințe de 500 de metri pătrați în regiune costă în jur de 244.226 de euro.

Urmăriți Playtech.ro și pe