Orașele din Europa unde se vând case cu 1 euro. Te poți muta imediat în ele

Orașele din Europa unde se vând case cu 1 euro. Te poți muta imediat în ele

Vânzarea de case pentru o sumă simbolică de 1 euro, pentru a contracara declinul populației din orașele și satele rurale, este o tendință care a început în Italia în 2008. Treisprezece ani mai târziu, tendința de a vinde case abandonate pentru o sumă simbolică se răspândește în întreaga lume. Sate din Elveția, Spania, Croația și chiar Japonia s-au alăturat acestei inițiative.

Ofertele de 1 euro pentru case atrag oamenii înapoi în zonele abandonate din Europa

Marile site-uri de știri, cum ar fi CNN, au titluri nesfârșite care exclamă: „Încă se pot cumpăra case de 1 dolar în toată Italia„. Și se poate, dacă aveți timpul și resursele necesare pentru a repara o ruină într-un sat izolat și abandonat din Italia, Franța sau Spania.

De fapt, actrița americană Lorraine Bracco, din serialele „Băieți buni” și „The Sopranos”, a cumpărat o casă de 1 euro veche de 200 de ani în Sambuca, Sicilia, unul dintre cele mai populare orașe pioniere ale acestei renașteri italiene din secolul XXI.

În timp ce mass-media prezintă cumpărarea caselor la 1 euro ca pe o nouă oportunitate, această tendință există cel puțin din 2015, când sate întregi din Spania au început să iasă pe piață la prețuri mai mici decât costul unui apartament cu un dormitor în Londra. Iar motivul este simplu. În timp ce o mulțime de străini își pot permite luxul de a trăi într-un sat idilic din Italia rurală, localnicii nu pot.

„Mulți oameni se mută de la țară la oraș pentru a munci Este un fenomen cultural, nu doar un fenomen de afaceri.”, a declarat Maurizio Berti de la Case A 1 Euro.

Puteți arunca o săgeată pe o hartă a Italiei și cam oriunde aterizează, există o „inițiativă” de casă de 1 euro. Unele sunt ad-hoc, cu case care vin și pleacă, iar primarii și oficialii stabilesc regulile, apoi le schimbă după bunul plac.

Italia vinde case de 1 euro pentru a stimula turismul

Fie că este vorba de satele alpine sau de orașele de pe plajă din Sicilia, aproape toată lumea și-a imaginat cel puțin o dată să dispară în mediul rural italian pentru a încerca să ducă o viață bună. În spatele acestei scheme se află câteva fapte nefericite despre viața la țară.

Pentru majoritatea italienilor, un stil de viață rural nu mai este accesibil. De ani de zile, mulți italieni s-au mutat în orașe pentru a-și găsi un loc de muncă, iar acest lucru a făcut ca numeroase sate să fie aproape complet depopulate.

Pe măsură ce aceste sate idilice au început să semene cu orașe fantomă, cu case dărăpănate, municipalitățile au cumpărat clădirile de la proprietari pentru a încerca să le vândă. Prețul de 1 euro este un gest simbolic, deoarece, dacă cumpărați una dintre case, promiteți, de asemenea, să o renovați.

Sumele de renovare cuprinse între 30.000 și 40.000 de euro

O parte esențială a înțelegerii constă în faptul că veți începe un proiect de renovare în termen de un an de la cumpărare și veți acoperi toate costurile legale și de construcție.

Va însemna să cheltuiți mult mai mult. Italia oferă cumpărătorilor o scutire de impozit „superbonus” care acoperă un procent uriaș de 110% din cheltuielile de construcție eligibile.

Tipurile de cheltuieli de afaceri incluse sunt pentru lucrări precum înlocuirea instalației de încălzire sau de aer condiționat sau „îmbunătățiri structurale seismice” pentru a îmbunătăți siguranța clădirii. Ei bine, acest lucru va depinde de fiecare proprietate în parte.

Dar mai multe surse dau cifre cuprinse între 30.000 și 40.000 de euro. Așadar, chiar dacă nu veți putea locui în acest loc pentru câțiva bănuți, este mult mai accesibil decât acea casă de oraș pe care ați pus ochii în centrul Londrei, de exemplu.

Orașele italiene unde se găsesc case la 1 euro bucata

Dacă aruncați o săgeată pe harta Italiei, este foarte probabil să dați peste un sat care caută oameni care să le cumpere proprietățile pe bani de nimic.

Casele disponibile pot fi în orice, de la un sat mic și izolat până la un oraș plin de viață, așa că merită cu siguranță să mergi tu însuți în Italia pentru a verifica orice loc potențial care te intrigă. Dar, deocamdată, iată trei locuri pe care le-am găsit și care ne-au atras atenția.

1. Fabbriche di Vergemoli, Toscana. Vlișoare la 1 euro bucata cu un peisaj toscan

Sus, pe dealurile din Toscana, se află satul antic Fabbriche di Vergemoli. Cu o istorie romană antică și o populație de mai puțin de 1.000 de oameni, este locul perfect pentru a vă relaxa, a asculta apele repezi ale râului Turrite și a vă trăi cea mai bună viață.

Este la o aruncătură de băț de încântătorul oraș Lucca și nu este prea departe pentru excursii de o zi la Florența sau la plajă. Așadar, puteți fi siguri că veți avea ce face în timp ce vă relaxați într-una dintre cele mai luxoase regiuni din Italia.

2. Mussomeli, Sicilia. Case vândute pentru 1 euro din secolul al XIV-lea

Pentru o șansă de a experimenta minunile din sudul Italiei, nicăieri nu este mai bine decât în Insula Sicilia. Dacă vrei un oraș minunat în inima insulei, nu căutați mai departe de Mussomeli.

Cu aproape 11.000 de locuitori și o altitudine de 750 de metri deasupra nivelului mării, proprietarii de locuințe noi din Mussomeli se pot aștepta să se bucure de un centru istoric al orașului cu un castel din secolul al XIV-lea în centrul acestuia. Unde este mai bine să vă înfruptați din faimoasa bucătărie siciliană.

3. Borgomezzavalle, Piemont

Ai chef de ceva puțin diferit, poți să mergi sus în munți, aproape de granița cu Elveția, unde se află pitoreasca vale Antrona, este ascuns orașul Borgomezzavalle. Înconjurat de păduri și lacuri, Borgomezzavalle vă oferă șansa de a face parte dintr-un sat alpin exclusivist, unic în nordul țării.

4.Albugnano, aproape de munții Alpi

Albugnano este unul dintre numeroasele orașe/localități din nordul Italiei care încearcă să își schimbe soarta prin aducerea de străini pentru a moderniza proprietățile neglijate. Abordarea liderilor civici locali este de a asocia casele abandonate cu persoane care să investească atât în imobiliare, cât și în sănătatea economică pe termen lung a zonei, care este renumită atât pentru vinul său, cât și pentru priveliștile panoramice asupra Alpilor din nord.

Printre cei eligibili se numără cupluri tinere și familii defavorizate. Albugnano speră, de asemenea, ca persoanele din industria turismului și cei care caută o a doua casă să se alăture inițiativei.

5.Biccari, la nord-est de Napoli. Pentru o casă de un euro, depozit de bună-credință de 3.000 de euro

O serie de instituții media au publicat articole despre Biccari, în sudul Italiei, cel mai recent (ianuarie 2021) participant la competiția pentru casa de 1 euro. Fiecare sat și oraș are o abordare puțin diferită, iar la Biccari sunt abandonate casele de 1 euro și casele mici gata de mutare, 70 de metri pătrați pe două etaje, începând de la aproximativ 7.000 de euro.

Selecția este imensă, cu aproximativ 100 de imobile disponibile, inclusiv 20 de structuri gata de a fi ocupate, potrivit CNN. Orașul cere un depozit de renovare de bună-credință de 3.000 de euro pentru casele de 1 euro, iar cumpărătorii au la dispoziție trei ani pentru a-și restaura clădirile, mai mult dacă construcția avansează.

Biccari se află în sudul Italiei, la aproximativ 130 de kilometri nord-est de Napoli, iar primarul promovează regiunea colinară ca fiind locul ideal pentru turismul lent și turismul de aventură, cu multe drumeții și activități în aer liber. Și, bineînțeles, mâncarea locală este autentică, inclusiv cârnați făcuți din pui de mistreț.

6.Bisaccia, Puglia. Aici se vând 90 de case cu 1 euro

Bisaccia, în regiunea Campania, are 90 de proprietăți listate, fiecare la prețul de 1 euro, potrivit CNN. Dar acest post are o întorsătură interesantă, pentru că toate aceste proprietăți sunt grupate în centrul orașului, strategia Bisaccia este de a găsi cumpărători care să își aducă și familia și prietenii pentru o abordare comună a revitalizării satului.

Aici există locuințe cu prețuri de piață începând de la aproximativ 11.000 de euro. Bisaccia se află în munți, la aproximativ 130 de kilometri est de Napoli, în regiunea Puglia.

Concluzie

Sunt cel puțin 20 de orașe în care se vând case pentru 1 euro, iar trendul deja a cuprins și alte state europene, precum Croația, Franța și chiar Spania.

Așa că, în cazul în care vă gândiți să vă cumpărați o casă cu doar 1 euro, noi spunem că e bine să vă gândiți înainte și să vedeți care sunt toate condițiile reale ulterioare achiziției.