O regiune nepopulată din Italia oferă 43.000 de euro oamenilor care se mută în satele părăsite de acolo

O regiune nepopulată din Italia oferă 43.000 de euro oamenilor care se mută în satele părăsite de acolo
43000 se oferă oamenilor care se mută în satele părăsite din Italia.

În încercarea de a repopula zonele rurale și de a combate efectele urbanizării și emigrării, multe orașe și sate din Italia au adoptat o schemă de vânzare de case pentru 1 USD (1,56 USD). Este o problemă răspândită în națiunea și insulele sale din Sicilia și Sardinia.

Regiune subpopulată din Italia – se oferă să plătească oamenilor 43.000 USD pentru a se muta în orașe fantomă

În Molise, o regiune muntoasă de pe coasta de est a Adriaticii a țării, autoritățile au făcut lucrurile cu un pas mai departe. Regiunea va oferi oamenilor 700 de euro (1209 USD) pe lună timp de trei ani pentru a trăi acolo, a declarat pentru The Guardian Donato Toma, președintele Molise. Există condiții care trebuie îndeplinite, desigur: trebuie să vă mutați într-un oraș din provincie cu mai puțin de 2000 de rezidenți și să promiteți să deschideți o afacere acolo.

„Dacă am fi oferit finanțare, ar fi fost încă un gest de caritate”, a spus Toma pentru ziar. „Am vrut să facem mai multe; am vrut ca oamenii să investească aici. Ei pot deschide orice fel de activitate: un magazin de pâine, un magazin de papetărie, un restaurant, orice. Este un mod de a inspira viața în orașele noastre, crescând și populația. „

Aceste orașe vor fi finanțate

Fiecare dintre aceste orașe subpopulate va primi, de asemenea, 11.000 USD (17.000 USD) pentru a construi infrastructură și a promova activități culturale, a spus Toma.

„Nu este doar o problemă de creștere a populației”, a spus el. „Oamenii au nevoie și de infrastructură și de un motiv pentru a rămâne, altfel vom ajunge înapoi de unde am început peste câțiva ani.”

Regiune nepopulată din Italia.
Regiunea subpopulată din Italia – se oferă să plătească oamenilor 43.000 USD pentru a se muta în orașe fantomă.

Statistici privind oreșele subpopulate

Gardianul a împărtășit, de asemenea, mai multe statistici de la Institutul Național de Statistică italian pentru a arăta problema populației în scădere a regiunii. Peste 9000 de persoane au părăsit Molise din 2014, iar acum rămân doar 305.000. În 2018, nu a fost înregistrată nicio naștere în nouă orașe ale provinciei și peste 2800 de persoane au murit sau s-au mutat. Molise este doar una dintre multele părți din Italia care suferă de depopulare.

În Ollolai, Sardinia, unul dintre orașele care vând locuințe cu doar US $ 1, populația s-a redus aproape la jumătate în ultima jumătate de secol, la 1300 de persoane din 2250. De asemenea, orașul Locana, din regiunea nordică a piemontonilor, s-a oferit să plătească oamenilor 10.000 USD pentru a se muta acolo – atât timp cât au o familie.

„Populația noastră a scăzut de la 7000 de locuitori la începutul anilor 1900 până la abia 1500, deoarece oamenii au plecat în căutarea unui loc de muncă la marile fabrici de la Torino”, a declarat pentru CNN Travel primarul Locanei, Giovanni Bruno Mattiet, la începutul acestui an. „Școala noastră în fiecare an se confruntă cu riscul de a opri din cauza puțini elevi. Nu pot permite să se întâmple asta.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI