Samsung dezamăgește cu cel mai nou telefon. Ce n-o să mai ai pe Galaxy A8s

Samsung are de ieri un telefon nou-nouț, foarte inovativ, dar și cu o deficiență majoră, care ar putea costa compania.

Una dintre tehnologiile care au dispărut fără un înlocuitor real este jack-ul de căști, care este cumva inegalabil încă, oricât de mult ar fi evoluat tehnologia.  Căștile Bluetooth nu sunt atât de fiabile pe cât cele cu fir, nici chiar la ceva ani după apariția și perfecționarea lor. Căștile pe USB-C nu oferă nici ele aceeași calitate.

Ca de obicei, exemplul Apple a funcționat, producătorii s-au gândit că ar fi o idee bună să replice modelul din Cupertino și să te lase fără jack de căști, pe motiv că ”inovează”. Doar că inovația se rezumă la căști proaste și, mai rău, la un adaptor pe care să-l folosești dacă vrei să îți pui la treabă căștile vechi. Samsung s-a ținut pe poziții și n-a renunțat la jack, cel puțin până acum. Ba chiar a și făcut mișto de Apple pe tema asta.

Samsung și noutățile pe noul telefon Galaxy A8s

Lansarea lui Galaxy A8s pare că aduce o premieră negativă pentru producătorul sud-coreean, având în vedere că vorbim despre un smartphone fără jack de căști. Americanii au renunțat în 2016 la jack, odată cu iPhone 7, iar Samsung a părut chiar un ”apărător” al acestuia.

Oricât de neînțeles și de nepotrivit ar părea, jack-ul de căști are zilele numărate. În ceea ce privește modelul Samsung Galaxy A8s, disconfortul e și mai brutal când constați că trebuie să folosești un dongle dacă vrei să te întorci la căștile de 3,5 mm.

Avem emoții legat de direcția în care va evolua această tendință. Galaxy S10 nu este în pericol, dar pentru Note 10 și S11 lucrurile nu sunt atât de sigure, mai ales având în vedere poziția companiei de până acum. Putem spera că e vorba doar de un experiment, dar s-ar putea să fie mult mai mult de atât.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI