Chef Florin Dumitrescu împărtășește cu fanii lui cele mai gustoase preparate. De data aceasta, Florin Dumitrescu împărtășește rețeta sa de salată de vinete.
De altfel, salata de vinete este una dintre cele mai râvnite preparate ale acestui sezon. Ea nu lipsește de pe mesele românilor și se prepară foarte simplu. Ai nevoie doar de trei ingrediente.
2 kg vinete
sare și piper
3 cepe
450 ml ulei
Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Grătarul se încinge și se pun vinetele la copt. Ele trebuie întoarse din când în când pentru a nu se arde. În momentul în care încep să pocnească și să elimine abur, se verifică dacă sunt coapte. Apoi, vinetele se curăță de coajă și se lasă la scurs într-un vas de plastic ori din lemn până se elimină excesul de apă.
Un secret însă pe care gospodinele nu îl știu este că trebuie să se evite contactul cu vasele de metal pentru a nu se oxida și a-și schimba gustul.
După asta, se toacă vinetele mărunt pe un tocător din lemn sau din plastic, apoi se amestecă cu ceapa tăiată foarte mărunt. Trebuie apoi amestecat foarte bine cu o lingură din lemn în timp ce se toarnă ulei de floarea-soarelui peste compoziție în fir subțire. La final, se adaugă sarea și piperul după gust și se lasă la rece pentru câteva minute.
Florin Dumitrescu a povestit cum a început povestea lui în bucătărie. El a dezvăluit cum a fost parcursul său în bucătărie, menționând că un lucru de durată nu este niciodată ușor de făcut.
„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu.
Chef Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai renumiți chefi din România. El face parte din echipa Chefi la cuțite, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, alături de care îl leagă o prietenie de lungă durată. Sezonul trecut, competiția Chefi la cuțite a fost câștigată de Cătălin Scărlătescu, prin concurenta sa, Narcisa Birjaru.