13 oct. 2024 | 10:24

Salariul pe care îl primește Patriarhul Daniel. Câștigă de 5 ori mai mult decât un preot cu studii medii

Diverse
Salariul pe care îl primește Patriarhul Daniel. Câștigă de 5 ori mai mult decât un preot cu studii medii
De 17 ani este în fruntea BOR

Considerat una din cele mai importante figuri din ierarhia Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel conduce destinele BOR din 2007. Dar, sunt puțini acei enoriași care știu care este salariul pe care îl primește Patriarhul Daniel. Ca o primă concluzie, putem preciza că prelatul câștigă de 5 ori mai mult decât un preot cu studii medii.

De la Dan Ilie Ciobotea, la Patriarhul Daniel

Pe 22 iulie a.c., Patriarhul Daniel, actualul prelat al BOR a împlinit vârsta de 73 de ani, dar cu mult înainte de a avea această funcție importantă, era doar Dan Ilie Ciobotea, din Dobrești, județul Timiș. Aici avea să se nască în 22 iulie 1951, iar după anii de școală și liceu, avea să ia drumul Institutului Teologic Universitar din Sibiu, instituție a cărei absolvent avea să devină în 1974, la vârsta de 23 de ani.

Ulterior, vine în București, unde timp de 2 ani, până în 1976, a frecventat cursurile Institutului Teologic Universitar din București, secția sistematică, iar între anii 1976-1980, avea să facă mai multe specializări la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg și Facultatea de Teologie Catolică a Universității „Albert Ludwig“ din Freiburg-im-Breisgau.

Interesant este că, după teza de doctorat de la Strasbourg, Dan Ilie Ciobotea avea să devină lector al Institutului Ecumenic Bossey, din Elveția, devenind apoi și director adjunct, între anii 1986-1988. Ullteior avea să mai dețină anumite funcții importnate, iar în 2007 avea să fie ales în fruntea BOR, sub numele de Patriarhul Daniel, pe care o conduce și astăzi.

Care este salariul pe care îl primește Patriarhul Daniel

Nu lipsit de controverse, și acuzații, multe dinte ele apărute după o anchetă jurnalistică a celor de la Recorder, sub numele de „Clanul Alb”, Patriarhul Daniel se află și astăzi, la 17 ani de la numirea sa, în fruntea BOR.

Dar, puțini sunt aceia care știu exact care este salariul pe care îl primește Patriarhul Daniel. Criteriile salariale ale BOR sunt în funcție de studiile pe care acesta le-a dobândit, iar în cazul de față, Patriarhul Daniel, conform informațiilor, încasează lunar un venit de aproximativ 25.000 de lei.

Dacă am face o comparație, șeful BOR încasează un salariu aproape la fel ca și Președintele Senatului sau al Camerei Deputaților.

Câștigă de 5 ori mai mult decât un preot cu studii medii

În comparație, conform plafoanelor salariale, un preot cu studii medii ajunge lunar la un salariu de puțin peste 3.000 de lei, mai exact 3.088.

Tot în aceeași linie, un preot cu studii superioare beneficiază de un salariu net de 3.463 de lei lunar, un stareț de mânăstire încasează net 3.658 de lei, iar un angajat ca secretar al Cancelariei Patriarhale are lunar un venit de 3.787 de lei.

În concluzie, Patriarhul Daniel, la acest moment, câștigă de 5 ori mai mult decât un preot cu studii medii.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Plantele de apartament care ne ajută să scăpăm de mucegaiul din casă
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Ordinul a intrat în vigoare în toată România. Se dau amenzi usturătoare
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro