Ce părere are Gigi Becali despre ancheta Clanul Marelui Alb. Mărturisirea pe care i-a făcut-o Patriarhul Daniel (exclusiv)

Ce părere are Gigi Becali despre ancheta Clanul Marelui Alb. Mărturisirea pe care i-a făcut-o Patriarhul Daniel (exclusiv)
Gigi Becali, reacție despre ancheta Recorder.ro

Care este părerea lui Gigi Becali despre ancheta Recorder.ro? Chiar Patriarhul Daniel i-a făcut o mărturisire uimitoare. Cum a comentat afaceristul numele de cod folosit în ancheta jurnalistică pentru Preafericitul Daniel?

Gigi Becali, despre ancheta Clanul Marelui Alb

Ancheta Recorder.ro cu privire la Marele Alb primește și acum laude. Aceasta a făcut vâlvă pe rețelele de socializare și i-a făcut pe români să privească video-ul într-un număr poate nesperat de mare.  

Jurnaliștii au dezvăluit detalii din spatele manierei în care se realizează construcția sau reabilitarea de biserici din bani publici în România. Gigi Becali este unul din persoanele publice cunoscute ca fiind iubitoare de credința în Dumnezeu.

Acesta chiar a susținut că peste câțiva ani se va retrage într-o mănăstire. Omul de afaceri susține că din anchetă nu a reieșit faptul că oamenii Domnului ar băga banii la ei în buzunare. Cel din urmă a subliniat că orice ar face un episcop, toți banii pe care îi câștigă revin Bisericii, astfel că de câștigat are toată comunitatea.

“Toată lumea trebuie să ştie bine următorul lucru. Un episcop sau chiar patriarhul însuşi nu are ce face cu banii. Să zicem ca voi, jurnaliştii, că a luat bani. Deşi din anchetă, atât cât am citit pe subiectul ăsta, nu reiese acest lucru!

Ce să facă însă cu banii ăia? Nu are familie, nevastă, copii. Cui să-i dea? Orice ar face un episcop, toţii banii pe care-i câştigă rămân în Biserică. Întotdeauna! De câştigat are tot comunitatea sau Biserica, nu el ca persoană!”, a declarat Gigi Becali pentru impact.ro.

El mai spune și că nu atacă niciodată un preot sau un înalt ierarh pe tema asta. Câteva vorbe din partea patrahului i-au rămas adânc întipărite în minte.

„Lumea spune multe şi nevrute”

„Am să vă spun o poveste reală, trăită de mine, ca să vă demonstrez că ştiu ce spun. Şi că am argumente. Cu ceva ani în urmă am avut ocazia de a vorbi faţă în faţă cu actualul patriarh. Şi la un moment dat patriarhul m-a întrebat, pe neaşteptate.

„Vezi bastonul ăsta din mâna mea dreaptă? E toată averea mea! Şi cu toate astea, e al meu şi nu e al meu! Lumea spune multe şi nevrute despre mine şi despre Biserică, dar nici măcar acest baston nu-l voi lua cu mine pe lumea cealaltă. Îl las Bisericii, ca tot ce am avut, de altfel!”.

Asta mi-a spus patriarhul şi m-a impresionat atât de mult această declaraţie a lui încât de atunci am decis că nu voi mai judeca niciodată preoţii sau înalţii prelaţi!”, a povestit Gigi Becali.

De asemenea, la finele confesiunilor a mărturisit că s-a amuzat pe tema termenului de cod folosit în anchetă – Marele Alb: „Că e Marele Alb, Marele Albastru, Marele Negru sau cum vor dori să-i spună eu sunt sigur că în cazul acestuia nu poate fi vorba despre lucruri rele! Nu are cum!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI