16 mart. 2022 | 21:11

Salariul minim brut pentru angajații din agricultură. Câte mii de lei vor primi din 2022. Felicitări!

Utile
Salariul minim brut pentru angajații din agricultură. Câte mii de lei vor primi din 2022. Felicitări!
Vești bune pentru angajații din agricultură: ce se întâmplă cu salariul lor?

Noi modificări pentru angajații din agricultură! Autoritățile au hotărât să mărească salariile acestei categorii de anagajați. Câte mii de lei vor primi chiar de anul acesta? Toată lumea aștepta această veste. Deputații comisiei de agricultură au vizat proiectul de lege care propune stabilirea unui salariu minim brut. Măsura se aplică în prezent în domeniul construcțiilor și are ca scop stimularea agriculturii și atragerea unui număr mai mare de lucrători în domeniu.

Care va fi salariul minim brut pentru angajații din agricultură?

Deputații comisiei de agricultură au avizat proiectul de lege care propune stabilirea unui salariu minim de 3.000 de lei pentru angajații din agricultură.

Măsura în cauză se aplică în domeniul construcțiilor și are ca scop stimularea agriculturii și atragerea unui număr cât mai mare de lucrători în domeniu. România are 40 de mii de hectare de teren agricol pe care cresc doar buruieni.

Ministerul Agriculturii dorește să îi convingă pe oameni să cultive pentru a produce mai multă hrană. În Dâmbovița sunt zone întinse de teren bun pentru agricultură care au fost uitate de cetățeni.

,,Erau pur și simplu bălării, mulți spini”

Unele din ele aparțin unor proprietari care au plecat la muncă în străinătate. Situații similare sunt peste tot în Româmnia, care se bucură de 40 de mii de hectare de teren, dar pe care nu sunt cultivate niciun fel de plante sau legume.

Ar trebui folosite bucățile de teren pe care fermierii cu culturi ecologice sunt obligați să le lase necultivate pentru biodiversitate.

„Suntem una dintre țările care susținem să cultivăm fiecare metru de pământ să putem asigura securitatea alimentară, inclusiv pentru alte țări. Să nu mai lăsăm o suprafață de 4% teren neproductiv”, a declarat ministrul Agriculturi.

„Când am venit noi aici din Spania nu era absolut nimic, erau pur și simplu bălării, mulți spini. Sunt multe terenuri care ar putea fi valorifocate și care ar putea fi lucrate. Așa ne putem produce hrana cea de toate zilele”, a spus proprietara unei livade. (Sursa: știrileprotv.ro)

La nivelul Uniunii Europene sunt peste 30 de milioane de tone de hrană care sunt suficiente pentru populația statelor membre, susțin comisarii europeni.

,,Ne-au transmis solicitările lor de sprijin”

„Am avut, astăzi, un dialog constructiv, prin videoconferință, cu Roman Leshchenko, ministrul Agriculturii din Ucraina și adjunctul său, Taras Dzioba.

Ne-au transmis solicitările lor de sprijin și de menținere a contactului permanent în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă.

Rămânem ferm angajați în sprijinirea poporului ucrainean și a fermierilor din această țară, greu încercați în această perioadă dificilă”, a transmis ministrul Agriculturii pe pagina sa de Facebook despre ajutorul oferit în aceste timpuri pentru refugiații de război și celor din sfera agriculturii.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro