Ce salariu are Carmen Iohannis. Președintele câștigă de 6 ori mai mult decât soția sa

Ce salariu are Carmen Iohannis. Președintele câștigă de 6 ori mai mult decât soția sa
Carmen Iohannis are un salariu mult mai mic decât al președintelui României

Din curiozitate sau din dorința de a critica, mulți s-au arătat interesați de salariul lui Carmen Iohannis, soția președintelui României. Cum este de așteptat, Klaus Iohannis câștigă mai mult decât partenera sa de viață, care lucreză cu jumătate de normă la un liceu din Sibiu.

Șeful statului a încasat în anul 2018 aproape 170.000 de lei, potrivit declarației de avere publicate pe site-ul oficialal Administrației Prezidențiale, adică aproximativ 36.000 de euro. Asta înseamnă că președintele României a primit în fiecare lună circa 3.000 de euro. Începând cu 1 ianuarie 2019, salariul lunar primit de Klaus Iohannis a fost majorat cu 2.200 de lei.

Carmen Iohannis are un salariu de 6 ori mai mic decât președintele României

Soția președintelui Klaus Iohannis are un salariu de 6 ori mai mic decât soțul ei. Prima doamnă a României lucrează cu jumătate de normă ca profesor la un liceu de prestigiu din Sibiu. Carmen Iohannis a câștigat în 2018 peste 25.000 de lei, ceea ce înseamnă că a încasat puțin peste 2.000 de lei în fiecare lună. În vârstă de 58 de ani, Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la liceul la care a studiat (Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.)

Carmen și Klaus Iohannis s-au cunoscut pe vremea studenției prin intermediul unor prieteni din Sibiu. Prima doamnă avea atunci 22 de ani, iar după 7 ani s-a căsătorit cu actualul președinte al României (1989). După ce au absolvit facultatea, soții Iohannis au lucrat ca profesori în Agnita și Sibiu, iar ulterior au ajuns să predea la liceele la care au fost elevi.

Potrivit site-ului Wikipedia, Carmen Iohannis este o simpatizantă a familiei regale a României și apreciază cultura britanică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI