Vizita Papei în România. În ce dată va sosi, în ce orașe și când îl va primi Klaus Iohannis pe înaltul prelat

Vizita Papei în România. În ce dată va sosi, în ce orașe și când îl va primi Klaus Iohannis pe înaltul prelat
Papa Francisc vine în România

Vizita Papei Francisc în România se va desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie. Înaltul prelat va fi primit de președintele Klaus Iohannis la București în prima zi a vizitei. Suveranul Pontif va merge apoi la Șumuleu-CIuc, Iași și Blaj.

Papa Francisc va ajunge în România, în cadrul unei vizite apostolice, pe data de 31 mai. Președintele Klaus Iohannis îl va întâmpina, la ora 11:30, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, urmând ca ceremonia oficială de primire să aibă loc la ora 12:00 la Palatul Cotroceni. Cei doi vor purta un dialog față în față, după care vor întâlni autorități, societatea civilă și corpul diplomatic. Iohannis va ține o alocuțiune, urmată de discursul Papei.

Suveranul Pontiv va avea, în aceeași zi, o întâlnire privată la Palatul Patriarhiei cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, apoi cu Sinodul Permanent al BOR. Înaltul prelat va vizita ulterior Catedrala Mântuirii Neamului, unde, după ce se va rosti rugăciunea Tatăl Nostru, se vor ține alocuțiuni și se vor interpreta cântări pascale.

Vizita Papei în România are loc în perioada 31 mai – 2 iunie

Pe data de 1 iunie, Papa Francisc va vizita Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc și Catedrala Sfânta Maria Regină din Iaşi, apoi va merge la Palatul Culturii din Iaşi, unde va ține un discurs în fața mai multor tineri și familii.

Pe 2 iunie, înaltul prelat va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj, apoi va avea o întâlnire cu localnicii. Vizita Papei în România se va încheia la ora 17:30. Ceremonia oficială de plecare va avea loc pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezența șefului statului.

Papa Francisc vine în România la invitația președinteleui Iohannis, care a făcut pentru prima dată un demers în acest sens în mai 2015, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun. Invitația a fost reînnoită în martie 2017.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI