Când vine vorba de cele mai bine plătite locuri de muncă, inclusiv în 2022 se vorbește de un singur domeniu. Conform estimărilor recente, aici sunt salarii de 6.000 de lei în mână, cel puțin în România. Domeniul în care primeşti banii ăştia, bănuiesc că ai intuit bine, este IT-ul. Platformele de oferte de locuri de muncă spun că cererea este extrem de mare.
Ca în fiecare an, și 2022 a adus noi oferte de locuri de muncă. Mai ales pentru cei care-și doresc să activeze în domeniul IT. Așa că nu ar trebui să ne mire dacă, inclusiv în 2022, salariile sunt extrem de mari în acest segment atât de dinamic.
Indiferent despre ce job am vorbi, în cadrul acestui domeniu, salariile variază, dar pot ajunge și la sume extrem de mari. Așa se face că, cel puțin în platformele de oferte de locuri de muncă, se regăsesc salarii de 6.000 de lei în mână.
„Candidații din IT sunt cunoscuți drept privilegiații pieței de recrutare. Își găsesc foarte ușor job, sunt bine plătiți, iar avansul tehnologic rapid le permite să aibă permanent oportunități de creștere. Acest avans tehnologic, cât și numărul insuficient de specialiști în IT le creează contextul de a fi extrem de selectivi atunci când vine vorba de angajare.
Cu un deficit de aproximativ 25.000 de IT-iști, companiile sunt nu doar generoase în ofertele financiare pe care le fac, dar și foarte deschise la a primi candidați care au trecut printr-o reconversie profesională către acest domeniu.
Deși aceștia pornesc de la un nivel de juniorat, angajatorii sunt dispuși să investească mai departe în specializarea lor la locul de muncă”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România, conform Wall-Street.ro.
Media este de salarii de 6.000 de lei, spun datele platformelor de ofertare pentru locuri de muncă. Dar aceleași date mai arată faptul că salariile în IT pot trece de 7.000 de lei sau chiar 10.000 de lei. Aceste salarizări depind foarte tare de expertiza candidaților. În același timp depind de compania care ar putea oferi aceste salarii extrem de mari.
Același expert eJobs mai spune că „Din multe puncte de vedere, IT-ul este un domeniu atipic. Spre exemplu, vedem specialiști foarte căutați, care ajung să ocupe poziții cheie în companie și încasează salarii comparabile sau chiar mai mari decât ale unui CEO. Este cazul arhitecților IT, spre exemplu, care pot câștiga și40.000 de lei pe lună. Pragurile sunt ridicate chiar și pentru juniori, astfel încât salariile de intrare sunt de aproximativ 3.500-4.000 de lei pe lună. În ceea ce privește media salarială pentru programatori, aceasta este de 6.000 de lei.”
Deși sumele sunt extrem de mari, asta nu înseamnă că nu pot fi atinse, dar asta implică cunoștințe de top din partea candidaților, care sunt aleși, în cele din urmă, printr-o triere la sânge, pe măsura salariilor oferite.