Salarii de 4.900 de lei pentru acești români care au protestat aprig pentru drepturile lor

Salarii de 4.900 de lei pentru acești români care au protestat aprig pentru drepturile lor
Salarii de 4.900 de lei pentru unii romani. Ei au protestat pentru drepturile lor

Au crescut salariile după ce românii au protestat pentru drepturile lor. Ce s-a întâmplat la Cugir și cum au acționat oamenii? În felul acesta și-au făcut dreptate. Ministrul Economiei a declarat în cursul zilei de vineri că nivelul de salarizare pentru ei a crescut ,,corespunzător.” Potrivit oficialului, un salariu mediu este de la 1 aprilie de „4.900 de lei brut.”„Nivelul de salarizare a crescut corespunzător, bineînţeles în limitele legii bugetului care a fost adoptat”, a mai declarat acesta.

Salarii mai mari pentru unii angajați români: au protestat aprig pentru drepturile lor

Ministrul Economiei a declarat în cursul zilei de vineri că nivelul de salarizare a crescut la fabricile de armament din Cugir. Angajații au încetat lucrul timp de mai multe zile în luna februarie a.c. din cauza veniturilor mici. Oficialul a subliniat că un salariu mediu este de la 1 aprilie de „4.900 de lei brut”.

Nivelul de salarizare a crescut în limitele legii, iar în timpul acesta a avut loc o creștere mai mare pentru categoria de personal cu salarii mici.

„Nivelul de salarizare a crescut corespunzător, bineînţeles în limitele legii bugetului care a fost adoptat, dar avem o creştere mai mare pentru categoria de personal cu salarii mici şi acest lucru se va regăsi în fluturaşul oamenilor începând cu data de 1 aprilie. (…).

Cel puţin la Uzina Mecanică Cugir, în acest moment, salariul mediu, (…), dar vorbim de salarii de bază, fără alte sporuri, ajunge undeva la 4.900 de lei brutul”, a spus, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei.

,,Am avut o discuţie cu oamenii din fabrică”

Oficialul a fost prezent în cursul zilei de joi la cele două fabrici de armament Cugir – Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme. În acestea a avut loc o „situaţie de criză” în luna februarie.

Cel din urmă a susținut că au avut loc discuții cu echipa managerială despre investiții, fluxurile de producție sau despre cum pot fi acele fluxuri de producție îmbunătățite.

De asemenea, ministrul a deschis câteva subiecte și cu oamenii din fabrică și liderii de sindicat pentru a vedea ce trebuie făcut în perioada următoare pentru oameni și pentru condițiile lor de lucru.

„După discuţiile pe care le-am avut cu echipa managerială, discutând despre investiţii, despre fluxurile de producţie, despre cum pot fi acele fluxuri de producţie îmbunătăţite, am avut o discuţie cu oamenii din fabrică, cu liderii de sindicat, o discuţie directă, aplicată, pentru a vedea ce trebuie să facem în perioada următoare pentru oameni şi pentru condiţiile lor de lucru.

De asemenea, să explicăm care sunt paşii pe care ministerul Economiei îi face în asigurarea pachetelor investiţionale”, a spus Florin Spătaru.