S-au strâns 233 de voturi pentru învestirea noului Executiv. Ce plănuiește să facă acum Ludovic Urban

S-au strâns 233 de voturi pentru învestirea noului Executiv. Ce plănuiește să facă acum Ludovic Urban

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că a strâns 233 de voturi pentru învestirea noului Executiv. Ce plănuiește să facă acum președintele PNL?

Învestirea noului Executiv – 233 voturi. Ce plănuiește acum Ludovic Orban?

Ludovic Orban, premierul desemnat și președintele PNL, a declarat, luni seară, la Digi 24, că PSD se agață de putere, astfel că ”va ieși urât din scenă”. Cu toată împotrivirea partidului de la guvernare, gruparea politică a lui Orban negociază cu fiecare parlamentar în parte. De asemenea, Orban a declarat și că Executivul său va fi votat și de parlamentari PSD și de parlamentari de la PRO România.

S-au strâns 233 de voturi pentru învestirea noului Executiv. Ce plănuiește să facă acum Ludovic Urban
Negocierile vor continua până luni, înclusiv în timpului votului de învestire

”Cea mai mare inepție e că avem un blat cu PSD. Noi suntem cei care am demis PSD. Nu există perspectiva președintelui, acțiunile PNL au fost conforme cu punctele de vedere ale președintelui și a existat o colaborare permanentă”, a declarat liderul PNL.

”Am încredere că vom avea majoritate. Vom convinge în continuare”

După ziua de luni, cea de miercuri, 30 octombrie, îl găsește pe Orban cu 233 de voturi. Cu toate acestea, oficialul a precizat că va continua negocierile, pentru a se asigura că va avea majoritatea, chiar dacă vor exista parlamentari absenți. Târguiala se va extinde până luni, înclusiv în timpului votului de învestire.

  • „Am încredere că vom avea majoritatea luni la învestirea Guvernului în plen. Astăzi, dacă toți parlamentarii cu care am stabilit și ne-au confirmat faptul că votează învestirea Guvernului, avem peste 233 de voturi. Vrem să convingem în continuare pentru a preveni eventualele absențe sau dezertări cum au mai apărut în alte situații.
  • Cu siguranță vom avea discuții până luni la ora 14:00 și probabil și în timpul votului. Vom avea discuții cu partenerii noștri cărora le mulțumesc pentru sprijinul acordat și mai ales pentru mobilizarea exemplară. Vom continua discuțiile cu toți ceilalți parlamentari care nu au susținut până în prezent în comisii sau în activitate Guvernul pentru a-i convinge că România are nevoie de un Guvern competent și legitim”, a spus Orban, în Parlament.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI