Klaus Iohannis chiar are guvernul său. Lista completă a miniștrilor pe care i-a impus-o lui Ludovic Orban

Klaus Iohannis chiar are guvernul său. Lista completă a miniștrilor pe care i-a impus-o lui Ludovic Orban

Klaus Iohannis se poate lăuda cu faptul că primește ceea ce și-a dorit, timp de patru ani, după ce a impus mai multe nume, care în viziunea sa vor trebui să apară în noul cabinet. Lista e una cuprinzătoare și deja sunt făcute toate demersurile necesare pentru ca respectivele propuneri să și fie puse în aplicare, fiind depusă ieri la Parlament.

Klaus Iohannis chiar are guvernul său: Lista completă a miniștrilor, impusă lui Orban

Klaus Iohannis chiar are guvernul său. Lista completă a miniștrilor pe care i-a impus-o lui Ludovic Orban

Dacă este să privim doar primele nume de pe respectiva listă, putem spune că într-adevăr Klaus Iohannis chiar are guvernul său. În acest sens, au fost propuși următorii miniștri, de către președintele României, ce vor activa în Guvernul Orban.

Bogdan Aurescu a fost propus ca ministru de Externe, Nicolae Ciucă, ca ministru al Apărării, se regăsesc printre numele propuse de președintele Iohannis, în vederea formării noului Executiv. De asemenea, Raluca Turcan a fost desemnată ca vicepremier, fiind o apropiată a acestuia din Sibiu.

Mai mult, lista cu foarte multe nume de liberali care vor face parte din viitorul guvern condus de către Ludovic Orban a fost depusă joi, pe 24 octombrie, la Parlament. A fost depusă în ultima zi în care se mai putea face acest lucru, pentru a fi în conformitate și cu Constituția României. Premierul desemnat Ludovic Orban nu a făcut toate acestea mai devreme, pentru că a așteptat ca președintele Iohannis să revină din vizita sa oficială în Japonia, și să-și dea acordul oficial.

Ce propuneri de miniștri are Klaus Iohannis

Marcel Vela ar urma să preia Ministerul de Interne, Bogdan Aurescu pe cel de Externe, Florin Câţu ar urma să preia Ministerul de Finanțe, pe când Cătălin Predoiu să fie numit ministru al Justiției. A fost desemnată și Raluca Turcan, pentru postul de viitor vicepremier, aceasta fiind președintele interimar al PNL, înainte de alegerea lui Ludovic Orban în congres.

Violeta Alexandru este propunerea pentru Ministerul Muncii, având deja experienţă guvernamentală, pentru că a ocupat funcția de ministru delegat pentru dialog social, în Guvernul Cioloș. A fost și consilierul prezidențial al lui Emil Constantinescu. Deputatul PNL Cătălin Predoiu este propunerea pentru Ministerul Justiției, iar Adrian Oros ar urma să preia Ministerul Agriculturii. Votul pentru noul Executiv urmează să aibă loc peste o săptămână, într-o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, notează Mediafax.