S-a aflat cine ar fi pus la cale atentatul cu bombă de la Arad din 2021. Noi detalii ies la iveală în cazul afaceristului mort

de: Ștefan R. Apostol
23 10. 2024

În urmă cu trei ani, micul oraș Arad era zguduit de ceea ce avea să fie considerat un atentat. În urma exploziei, o mașină a sărit în aer, iar la volanul acesteia se afla omul de afaceri Ioan Crișan. Au trecut trei ani în care anchetatorii au investigat cazul. Tot acum s-a aflat cine ar fi pus la cale atentatul cu bombă de la Arad din 2021. Noi detalii ies la iveală în cazul afaceristului mort.

Atentatul cu bombă de la Arad, și moartea afaceristului Ioan Crișan

Unul dintre cele mai șocante evenimente din România ultimilor ani a fost atentatul cu bombă din Arad, care a avut loc în dimineața zilei de 29 mai 2021. În acest atentat, Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri din zonă, și-a pierdut viața după ce mașina sa a explodat.

Ulterior, aveau să apară și primele imagini video de după explozia mașinii din Arad, iar incidentul a zguduit nu doar comunitatea locală, ci și întreaga țară, ridicând numeroase semne de întrebare cu privire la motivele din spatele acestui atac violent.

Investigațiile ulterioare au evidențiat natura planificată a atacului și au declanșat o serie de speculații legate de activitățile afaceristului. Explozia care l-a ucis pe afaceristului Ioan Crișan a avut loc în parcarea unui supermarket din Arad. Afaceristul se afla în mașina sa când aceasta a fost distrusă de o bombă plasată sub vehicul, ceea ce a dus la o moarte instantanee.

S-a aflat cine ar fi pus la cale atentatul cu bombă de la Arad din 2021

Ioan Crișan, cunoscut pentru afacerile sale în industria piscicolă și pentru legăturile sale de afaceri locale, nu părea să fie implicat în activități controversate, motiv pentru care atentatul a provocat confuzie și indignare. Deși până la acest moment anchetatorii nu au dat nicio altă informație, conform unor surse se pare că, în cele din urmă, s-a aflat cine ar fi pus la cale atentatul cu bombă de la Arad din 2021.

Explozia devastatoare a avut loc într-o zonă frecventată din Arad, într-un moment când Crișan își conducea autoturismul în mod obișnuit, iar din datele recente, conform celor de la Adevărul.ro, atentatul ar fi fost cerut chiar de fiica omului de afaceri Ioan Crișan.

Aceleași informații mai spun că aceasta ar fi fost ajutată de cel puțin trei dintre prietenii afaceristului. Tot legat de aceste trei persoane și fiica afaceristului, surse din anchetă mai spun că aceștia ar fi plătit asasinii care aveau să monteze bomba, iar acum asasinii s-ar afla în afara granițelor României.

Noi detalii ies la iveală în cazul afaceristului mort

În cursul acestei dimineți, la trei ani de la producerea celui mai mare atentat cu bombă din istoria României, anchetatorii au decis să iasă cu noi detalii  în cazul afaceristului mort.

În conferința de presă de astăzi polițiștii au precizat că au cerut ajutorul procurorilor din mai multe state, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, declarând că în dosar „vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice”.

Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern”, potrivit Poliței Române.

Atentatul cu bombă asupra omului de afaceri din Arad a fost o premieră în România post-revoluționară, un tip de crimă organizată cu caracteristici rare pentru scena infracțională din țară, mai spun reprezentații Poliției Române.

Moartea lui Ioan Crișan a generat un val de teamă, având în vedere natura sofisticată a atacului, polițiștii precizând că ancheta rămâne deschisă, iar autoritățile continuă să caute răspunsuri în acest caz tragic și controversat.