01 iun. 2021 | 07:35

Psiholog criminalist, ipoteză incendiară cu privire la identitatea criminalului din Arad: „Este un om căruia i s-au furat niște bani”

Știri generale
Psiholog criminalist, ipoteză incendiară cu privire la identitatea criminalului din Arad:
Tudorel Butoi, despre profilul criminalului din Arad

Apar piste noi în ancheta desfășurată pentru prinderea criminalului vinovat pentru atentatul cu bombă de la Arad, în urma căruia afaceristul Ioan Crișan a murit. Potrivit unuia dintre cei mai buni psihologi criminaliști din țară, Tudorel Butoi, profilul atactorului corespunde cu cel al unei persoane cu care Ioan Crișan ar fi incheiat afaceri nesatisfăcătoare, în urma cărora ar fi putut rămâne chiar și datorii.

„Cui îi folosește uciderea lui?

Tudorel Butoi, profesor universitar la Universitatea „Spiru Haret” Bucuresti, psiholog principal clinician și psiholog criminalist a fost invitat în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei”, acolo unde a conturat principalele trăsături ale persoanei care ar fi putut pune la cale atentatul cu bombă din Arad.

Potrivit specialistului, atitudinea lui Ioan Crișan de a a ascunde faptul că a fost de două ori furat, moment în care a tăcut și nu a depus nicio declarație, atestă faptul că acesta era implicat în afaceri ilegale pe care dorea să le țină departe de ochii autorităților.

Astfel, Ioan Crișan este bănuit că ar fi fost implicat în lumea interlopă, ceea ce presupune că o primă opoteză privind principalul suspect al crimei este cineva din acest cerc de persoane.

„Din tot ceea ce a dezvăluit până acum presa, lucrurile sunt de-a dreptul spectaculoase și au o logică imbatabilă. Dar în meseria mea, nu am plecat niciodată atât de departe, pentru că tot întunericul e sub lampă.

Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere. De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale, depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe.

Dacă banii au o altă proveniență și pot fi întrebat de unde sunt și cum, atunci eu tac. În lumea interlopă se știe treaba aceasta. Ați văzut cum se taie, se înjunghie și nu depun plângere? Ați văzut cum se acoperă și nu permit organului de poliție să intre în decriptarea poveștii? Asta este una dintre probleme”, a explicat Tudorel Butoi, potrivit sursei citate.

„Este un atentat reușit”

În urmărirea firului acțiunii, criminalistul așează toate piesele de puzzle cunoscute pentru a le pune cap la cap conform desfășurii evenimentelor. Acesta ridică mari semne de întrebare cu privire la persoana care l-a însoțit pe Ioan Crișan până la mașină, iar ulterior a dispărut în neant.

De asemenea, Tudorel Butoi a oferit cuvinte de laudă reprezentanților MAI care au demonstrat o mobilizare în forță în deslușirea acestei crime înfiorătoare.

„Sigur, plecăm în Ucraina, trecem granița, ne ducem unde vrem, dar omul ăsta în dimineața respectivă s-a dus pe terasa unei cafenele și a băut o cafea cu cineva. Cine este acest cineva? Care a fost scopul pentru care omul se întâlnește cu el de dimineață? (…) După cafea se ridică amândoi.

El se duce la mașină, iar celălalt nu mai apare în momentul exploziei acestei mașini. Sau se poate să fie cel pe care organele de urmărire penală îl identifică ca fi cel care a avut o atitudine neutră.

Ne putem întâlni cu excepția: vino, ne vedem, vorbim. Această chestiune ar putea sta în picioare pentru că îmi trebuie un om care a fost aproape și a inițiat apelul. Cineva care l-a avut sub observație.

Această chestiune ne-ar aduce undeva în zona concretului. Este un atentat reușit. În 37 de ani, nu am văzut atâta forță umană și mijloace tehnice puse în mișcare ca pentru această speță. Cred că este un pariu pe care îl face Ministerul de Interne cu reușita în această chestiune”, a concluzionat Tudorel Butoi, potrivit Antena3.

 

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Orașul din România prin care trece singurul pârâu termal din țară. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro