Specialist criminolog, anunț șocant despre criminalul omului de afaceri din Arad. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt

Specialist criminolog, anunț șocant despre criminalul omului de afaceri din Arad. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt
Anchetatorii strâng rândul suspecților în cazul Crișan

Primele ore de după atentatul cu bombă de la Arad a scos la iveală mai multe ipoteze. Una dintre ele spune că cel care a plasat bomba se afla la locul faptei. Niculae Mitrea, fost ofițer la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, confirmă relatările martorilor aflați la locul tragediei. Mai mulți martori relatau că ar fi văzut un bărbat suspect umbând la mașina lui Ioan Crișan.

Anchetatorii strâng rândul suspecților

Pe 29 mai Ioan Crișan avea să-și găsească sfârșitul într-un atentat cu bombă. Mașina în care se afla a explodat, acesta pierzându-și viața pe loc. Cei care au făcut necropsia au dat și verdictul asupra decesului afaceristului arădean. În primele ore ale anchetei au fost luate mărturii ale unor persoane aflate în zona unde s-a produs deflagrația.

Unii au declarat că înainte de explozie ar fi văzut un bărbat suspect care ar fi umblat la Mecedes-ul afaceristului. Teoria ar putea sta în picioare, având în vedere și imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Anchetatorii și surse judiciare anunțau că au reușit să facă o listă restrânsă de suspecți. Între timp a mai apărut și un martor cheie, Aurora Ardelean. Femeia, în vârstă de 53 de ani, ar fi fost contabila dar și amanta lui Ioan Crișan. Sursele judiciare spun că Aurora Ardelean ar putea face lumină în acest caz.

Bomba ar fi fost declanșată de undeva din apropiere

Mai mulți specialiști în astfel de situații nu au exclus ipoteza unui suspect aflat în apropiere. Printre cei care au mers pe această idee este și fostul ofițer care s-a ocupat cu celebrul atentat de la liceul ”Jean Monet”.

Niculae Mitrea, fost ofițer la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, le-a declarat celor de la Gândul.ro, că nu ar trebui exclusă această variantă. În opinia specialistului cel care a montat bomba știa foarte bine ce face, având cunoștințe temeinice despre manufacturare și cum să amplaseze dispozitivul.

Trebuie să știi să asamblezi și să plasezi un astfel de dispozitiv. Aceasta este opinia mea. Un novice în domeniu ar fi recurs la altă metodă.

Ar fi folosit o armă albă sau orice altă modalitate. A fost cu siguranță un mesaj către alte persoane, pentru le demonstrata ce li se poate întâmpla, spune Niculae Mitrea, pentru Gândul.ro.

Același specialist nu exclude posibilitatea ca cel care a amplasat bomba sub mașina lui Ioan Crișan să fi fost cel care a și detonat-o. Asta ar însemna clar o planificare, o cunoaștere a rutinei zilnice. În același timp, faptul că mașina nu a explodat într-un loc aglomerat mai indică faptul că atentatorul se afla în zonă, dorind să existe un minim de victime colaterale.

”Trebuie să ne gândim și cum anume a explodat mașina. Mașina, practic, a fost distrusă complet și am înțeles că dispotivul a fost plasat sub scaunul șoferului, ca să producă efecte maxime. Explozibilul  montat nu a fost de o putere foarte mare, pentru a produce doar distrugerile în interiorul mașinii.

Victima a plecat din locul parcării, a dat înapoi ca să întoarcă. Când autorul a sesizat că este o zonă cu mai puțină lumne, abia atunci  a declanșat. Asta înseamnă că autorul a fost în zonă, în opinia mea, la o distanță încât să poată observa și mașina, și locul unde se află.”, mai explică expertul criminolog Niculae Mitrea celor de la Gândul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI