10 sept. 2023 | 17:19

Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină, începe mâine liceul. De ce se teme actrița cel mai mult: “Temeri am, e un mediu nou, vor veni anturaje noi” EXCLUSIV

Monden
Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină, începe mâine liceul. De ce se teme actrița cel mai mult: “Temeri am, e un mediu nou, vor veni anturaje noi” EXCLUSIV

Ioana Ginghină și-a crescut fiica, pe Ruxandra, cu libertate, dar reguli clare, reușind să creeze o conexiune puternică între ele. Mâine adolescenta începe liceul Nicolae Tonitza, Ruxandra descoperindu-și pasiunea pentru desen în pandemie și fiind susținută apoi de mama ei în pregătirea necesară pentru admitere. În interviul exclusiv acordat pentru Playtech Știri, actrița ne-a vorbit despre noul capitol din viața lor, temerile ei în calitate de mamă de adolescentă, dar și implicarea în viața fiicei sale astfel încât lucrurile să rămână pe un făgaș normal. În liceu, Ioana Ginghină a fost rebelă doar ca look, nu și comportament.

Vezi și: Cu cine pleacă în vacanță Anca Țurcașiu la 3 ani de la divorț: “Am hașurat în agendă 3 săptămâni, să mă pot bucura de viață” EXCLUSIV

Ioana Ginghină: “Temeri am, e un mediu nou, vor veni găști noi”

Ioana Ginghină este fericită că fiica ei și-a îndeplinit visul de a intra la un liceu de arte plastice, iar ea i-a dedicat 90 la sută din timp în acest an.

„Nu a fost ușor, pentru ca mai ieșeau și scântei, dar rezultatul a meritat”, a mărturisit artista pentru Playtech.

„Am avut o vară cu un început greu, pentru că Ruxandra a avut examenul de evaluare națională. Dar după 6 iulie am scăpat și chiar m-am bucurat de vară și de concediu”, a spus ea.

Întrebată dacă are temeri, dat fiind faptul că fiica sa începe un nou capitol, și anume liceul, Ioana a răspuns foarte sincer cu privire la temerile ei, ca mamă.

„Sfaturi nu am, pentru că o educ din prima zi, stau de vorba cu ea, sunt foarte atentă la ea și la prietenii ei, mă țin conectată la viața și la universul ei. Temeri am, e un mediu nou, vor veni găști noi, prieteni noi, anturaje noi”, a declarat în exclusivitate Ioana Ghinghină.

„Da, am susținut-o din prima clipă când mi-a mărturisit că este foarte fericită când desenează. Atunci am fost alături de ea, pentru a o ajuta să își îndeplinească acest vis. Doar cei care dau la Tonitza știu că este foarte mare concurența, peste 400 de copii înscriși și doar 120 locuri, așa încât pregătirea trebuie să fie pe măsură. Și-a descoperit această pasiune în pandemie, când stăteam închiși în case și cum nu o lăsam pe telefon decât 3 ore, a trebuit să se apuce de ceva. În clasa a IX-a nu există secții, abia din clasa a XI-a a vor putea opta pentru o anume secție”, a continuat ea.

Te-ar putea interesa și: Cine sunt cei doi jucători ai naționalei României ce vor fi urmăriți de impresari la meciul cu Israel. Giovanni Becali a dezvăluit că va avea invitați de marcă – EXCLUSIV

Ioana Ginghină: “Are o libertate mare, pentru că eu am mare încredere în ea”

Întrebată la ce provocări se așteaptă, Ioana Ghinghină a răspuns: „Cumva trebuie să o iau de la capăt, să-i cunosc colegii, prietenii, anturajul. În continuare voi fi prezentă în viața ei, pentru că este mare, dar este doar un adolescent la început de drum”.

”Linia dintre libertatea oferită și regulile de conviețuire armonioasă este una destul de sensibilă. Cum ai procedat? Ce ai învățat tu de la Ruxi și ce valori i-ai transmis?”, a întrebat reporterul Playtech.

„Cred foarte mult în puterea exemplului. Dacă Ruxandra m-a văzut de mică vorbind frumos și relaxat cu oamenii, dacă m-a văzut cu respect față de părinții mei, față de profesorii ei, dacă m-a văzut prezentă în viața de familie și în viața ei știe ce valori am și ce îmi doresc ca ea să moștenească.

Ea are o libertate mare, mult mai mare decât mulți dintre prietenii ei, pentru că eu am mare încredere în ea, dar atenție: încrederea asta nu e oarba și nici nu s-a construit pe minciună și lipsă de comunicare.

Avem reguli clare în care petrecem timp împreună tocmai ca să nu se nască o prăpastie între mine și ea.

Sunt foarte conectată la viața ei și ca să înțelegem, anul acesta am fost acolo 90% din timp. Nu filmări, nu plecări, nu distracții pentru mine. A fost unul dintre anii importanți în care am lăsat totul pentru a fi acolo, pentru a o impulsiona, pentru a o ridica când nu mai putea. Nu a fost ușor, pentru ca mai ieșeau și scântei, dar rezultatul a meritat și suntem ambele conștiente de asta”, a mai răspuns Ioana.

Ioana Ghinghină a mai fost întrebată și cum se purta ea în adolescență, iar Ioana nu a ezitat să răspundă cât se poate de sincer, amintindu-și cu drag vremurile în care mergea la școală.

„Eu eram o adolescentă cu multe dorințe și visuri mărețe, în care aproape nimeni nu credea. Am o grămadă de amintiri de toate felurile”.

Ioana Ginghină: “Rebeliunea mea venea de la cum mă îmbrăcam”

Printre altele, Ioana Ghinghină a fost întrebată dacă în adolescență a fost rebelă, iar răspunsul ei a fost afirmativ, însă din anumite puncte de vedere.

„Clar am fost o adolescentă rebelă, dar o rebeliune frumoasă, acceptată de ai mei. Nu eram obraznică, nu întârziam acasă, nu pierdeam nopți. Rebeliunea mea venea de la cum mă îmbrăcam, eram fan Madonna, visam să devin actriță într-o lume de contabili, avocați și doctori.

Făceam cursuri de teatru și da, aveam cercei mulți în ureche. Dar vorbeam cu respect, nu îmi înjuram profesorii, pe părinți i-am apreciat pentru ceea ce făceau pentru mine. Rebeliunea mea era doar prin faptul că eram altfel, nu deranjam prin comportament, ci doar prin apariție”, a declarat vedeta în exclusivitate pentru Playtech.

Vezi și: Ce relație are Cristina Cioran cu tatăl fiicei sale, de fapt: “Nu trebuie să simtă copilul că părinții nu mai sunt un cuplu” EXCLUSIV

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro