Arma Rusiei care poate aduce apocalipsa în câteva secunde

Arma Rusiei care poate aduce apocalipsa în câteva secunde

Rusia ar fi în posesia unei arme de distrugere în masă capabilă să radă de pe fața Pământului orașe întregi, de oriunde de pe planetă. În plus, niciun scut antirachetă nu o poate distruge.

Știi că propaganda rusă exagerează de multe ori în cele mai penibile moduri, dar mai știi că Rusia a fost mereu capabilă să creeze cele mai letale arme de foc.

Vladimir Putin a fiert în suc propriu când NATO a instalat scuturi antirachetă în diverse puncte cheie, inclusiv în România, la Deveselu. Prin urmare, a promis că-i va pune pe cercetătorii săi să facă o armă care să anihileze chiar și aceste scuturi cu care se laudă americanii. Și, se pare că, în sfârșit, Rusia a găsit arma perfectă, care n-are rival și care e o amenințare pentru orice oraș de pe Pământ.

Denumită ironic Avangard, racheta ar urma să intre în arsenalul armatei ruse la sfârșitul acestui an, iar din 2019, să fie funcțională și pregătită să răspundă oricărui act provocator din partea aliaților NATO.

Chiar Vladimir Putin a avut plăcerea să anunțe că noua armă este gata și știm cu toții că informația nu a fost doar pentru ruși, ci și pentru restul lumii, care ar trebui să se teamă de puterea de foc a Rusiei. Avangard poate lovi oriunde pe Pământ, “ca un meteorit”, deci nu e doar o armă de distrugere în masă, ci și una cu rază lungă de acțiune.

Poate transporta până la două megatone de încărcătură nucleară, deci este moartea întruchipată pentru orice stat (chiar și pentru Rusia în sine, în cazul unor greșeli de calcul a traiectoriei).

Cu o asemenea încărcătură nucleară, racheta poate aduce apocalipsa pe distanțe vaste și să ucidă milioane de oameni.

Cea mai interesantă caracteristică e capacitatea lui Avangard de a se deplasa de 20 de ori mai rapid decât viteza sunetului. Asta înseamnă cu peste 6.800 m/s, dacă luăm în calcul viteza sunetului la o temperatură de 20 de grade Celsius.

Din cauza acestei viteze hipersonice, niciun scut antirachetă nu o poate distruge pentru că nici măcar nu o poate repera atunci când se îndreaptă spre țintă.

Să sperăm că, încă o dată, propaganda rusă nu face decât să se laude și să denatureze realitatea (măcar parțial).

Sursa: Daily Mail
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI